Yaprak KOÇER/SAMSUN, () - SAMSUN'da 18 yıldır yatağa bağımlı halde yaşayan 66 yaşındaki Mustafa Dursun'un bütün ihtiyaçlarını eşi Nezaket Dursun karşılıyor.
Basın İlan Kurumu (BİK) Samsun İl Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Halk Sağlığı İl Müdürlüğü'nün ortak paydaş olduğu 'Evdeki Hayatlar' projesi kapsamında, 18 yıldır felç nedeniyle yatağa mahkum olarak yaşayan Mustafa Dursun, evinde ziyaret edildi. İlkadım İlçesi Kalkanca Mahallesi'nde yaşayan Dursun'un evine gelen bir doktor ve hemşire sağlık kontrolü yaptı. Mustafa Dursun'a 18 yıldır eşi 60 yaşındaki 3 çocuk annesi Nezaket Dursun'un baktığı belirtildi. İki çocukları ve iki gelinleri ile 2 katlı evde birlikte yaşayan Dursun çifti hayatlarını beraber sürdürüyor. Yatağa bağımlı olan eşine yıllardır bakan Nezaket Dursun, "Eşim belinden ve boynundan geçirdiği ameliyatlar sonucu felç kaldı. Sadece başını hareket ettirebiliyor. Sağolsun sağlık ekibi her ay evimize gelip bizi ziyaret ediyor. Gereken kontrolleri yapıyorlar. Allah devletimize zeval vermesin. Eşimin bakımını ben yapıyorum. Gelinlerim ve çocuklarım da bana yardımcı oluyorlar. Hep beraber eşimin bakımını gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.
Mustafa Dursun ise eşinin yıllardır kendisine baktığını söyleyerek, "Hastalık sonucu böyle oldum. Ama bu durumu veren de alan da Allah. Ben böyleyim diye aciz değilim. Felçli olmama rağmen yattığım yerden namazımı kılıyorum ibadetlerimi yapabiliyorum. Eşimden ve devletimizden Allah razı olsun" diye konuştu.
'ÜLKEMİZDE İNSAN SORUNU YOK İNSANLIK SORUNU VAR
Dursun'u ziyaret eden Basın İlan Kurumu İl Müdürü Mustafa Bayraktar ise, bir süre sohbet etti. Ziyaret sırasında proje ile ilgili bilgi veren Bayraktar, "Ülkemizde insan sorunu yok insanlık sorunu var. Ne oldu bize böyle. En hafif ifadeyle birbirimize tahammül edemez olduk. Toplumsal bilinç oluşturmaya çalıştırdığımız ve bugüne kadar ciddi mesafe kat ettiğini düşündüğüm 'Evdeki Hayatlar' projesi ile sevgi, saygı ve hoşgörü ve anlayış alanında yeni bir sayfa açtık. Normalde yapılması gereken davranışlarımız geldiğimiz noktada özellikliymiş gibi görülüyor. Yıllardır evlerinde hastalarına bakan ailelere devletin göstermiş olduğu destek ve şefkatin yanında insanlarımızın da aynı hassasiyetle yaklaşması lazım. Bu proje kapsamında gittiğimiz evlerde gördüğümüz manzara gerçekten insanı etkiliyor. O dört duvar arasındaki sevgi, sabır, fedakarlık, adanmışlık ve yaşama tutunma çabası kelimelerle ifade edilemez" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI