Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Merkezi ile T.C. MEB Özel Kariyer Vadisi Uzaktan Öğretim Merkezi arasında eğitim indirim protokolü imzalandı.

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı olarak çalışan Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen), üyelerinin daha uygun şartlarda hayat sürebilmeleri adına çeşitli kurum ve kuruluşlar ile iş birliği protokolü yapıyor. Sağlık-Sen resmi web sitesinde yer alan habere göre merkezi Ankara’da bulunan Türkiye’nin en çok tercih edilen Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Dijital Eğitim Kurumu Kariyer Vadisi ile indirim protokolü imzalandı. Anlaşma gereği uzaktan eğitim ile Türkiye’nin her yerinden sendika üyeleri ve birinci derece yakınları indirimli eğitim alabilecek.

İmzalanan protokole göre, Sağlık-Sen üyeleri, 31 Aralık 2019 tarihine kadar Aile Danışmanlığı Eğitimi ve Sertifikasını 750 TL, Temel İşaret Dili Eğitimi ve Sertifikasını 450 TL, İşaret Dili Tercümanlığı ve Öğreticiliği Eğitimi ve Sertifikasını 550 TL, Bilgisayar Programcılık Kursu ve Sertifikasını 550 TL’den alabilecek.

30 kişinin olduğu her şehirde MEB sınavı yapılabilecek

Konuyla ilgili açıklama yapan Kariyer Vadisi Uzaktan Öğretim Merkezi Müdürü Mesut Karaağaç, protokolün Sağlık-Sen camiasına hayırlı olmasını temenni ederek eğitim süreci ile ilgili bilgi verdi. 30 kursiyerin bulunduğu her şehirde Milli Eğitim Bakanlığı sınavını yapabileceklerini ve kişilerin bulundukları şehirde sertifikalarını alacaklarını ifade eden Karaağaç, "Sağlık-Sen üyeleri uzaktan eğitim sayesinde 7 gün 24 saat eğitim alma hakkına sahipler" dedi.