Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneleri Kadın Doğum Kiniği, Türkiye Ürojinekoloji Derneği ve Diyarbakır Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin işbirliği ile düzenlenen Ürojinekoloji Cerrahi Workshopu’unda, bölgemizde çok sık görülen ürojinekolojik hastalıklar hakkında son araştırmalar tartışıldı.
Türkiye’nin her yerinden çok sayıda ürojinekoloji uzmanı programa katıldı. Ürojinekoloji konusunda söz sahibi birçok bilim adamı ve ülkemizin değişik üniversitelerinden konuşmacının katıldığı bilimsel programa Dicle Üniversitesi Hastaneleri Kadın Doğum Kiniği öğretim üyesi Prof. Dr. Talip Gül başkanlık yaptı.
Ürojinekoloji Cerrahi Workshopu’nda, bölgemizde çok sık görülen Ürojinekolojik hastalıklar hakkında son araştırmalar tartışıldı. Uzmanlar deneyimlerini paylaştı. İki gün süren bu bilimsel programın ilk gününde teorik sunumlar yapıldı. İkinci gün ise, Ürojinekoloji deki gelinen son teknolojiyle, tüm katılımcıların canlı olarak izleme fırsatını bulduğu operasyonlar yapıldı.
Kadın Doğum Kliniği bu toplantı 2015 yılı için programladığı 8 programdan, ikisi uluslar arası olmak üzere, 4 bilimsel programı başarıyla tamamlamış oldu.