Yemek kartı sektörüne öncülük eden Multinet, görme engelliler için sosyal yardım amaçlı bir kart geliştirdi.
Sosyal Yardım Kartı için belediyeleri hedefleyen Multinet, ilk adımı Bursa Nilüfer Belediyesi ile attı. 10 bine yaklaşan kurumsal müşteri ve 300 binden fazla kart kullanıcısıyla Türkiye’de ilk kez Braille Alfabeli olarak tasarlanan ve 300 markette geçerli olan Sosyal Yardım Kartı, ilk aşamada 500 vatandaşa 100 liralık alışveriş imkanı sunacak.
Sosyal yardım kartlarını gıda, temizlik, kırtasiye, ekmek gibi ürün alımlarında değerlendirmek isteyen ihtiyaç sahipleri için geliştirdiklerini belirten Multinet CEO’su Yusuf Ziya Gündüz, “Kart kapalı devre çalışıyor. Kartın nerede ya da hangi ürünlerde geçerli olacağına yine müşterimiz kendisi karar vererek, kart sistemine bilgiler yükleniyor” dedi.
Zaman içerisinde Türkiye genelindeki bütün belediyeleri bu projeye dahil etmeyi amaçladıklarını belirten Yusuf Ziya Gündüz, ilk aşamada Bursa Nilüfer Belediyesi ile projeyi hayata geçirdiklerini açıkladı. Gündüz, “Yaklaşık 3 aydır görüştüğümüz Nilüfer Belediyesi ile sözleşmemizi imzaladık. Maddi imkanı yeterli olmayan kişilere destek olacak bu uygulamadan dileriz en kısa zamanda diğer belediyeler de faydalanır” dedi.