Karaman’da aralarında gaziler, öğrenciler ve kamu görevlilerinin de bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi, kent meydanında aynı anda yarım saat boyunca kitap okudu.
Karaman Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir kitabevi tarafından ’Karaman Okuyor’ kampanyası düzenlendi. Kampanya kapsamında Aktekke Kent Meydanı’nda 12.00 ile 12.30 saatleri arasında kitap okuma etkinliği yapıldı. Etkinliğe Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ın yanı sıra daire müdürleri, siyasi partilerin il başkanları ve milletvekili adayları, sivil toplum örgütleri temsilcileri, kamu çalışanları ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Meydanda toplanan kalabalık, kitap okumadan önce saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu.
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Adem Akçay yaptıkları kısa konuşmalarda organizasyonun Türkçe’nin başkenti olan Karaman’a yakışan bir etkinlik olduğunu belirterek, her yaştan, her siyasi görüşten insanın bir araya gelmesinin önemli olduğuna değindiler.
Toplanan kitaplar, stantlardan alınıp okunduktan sonra geri bırakıldı. Etkinlik nedeniyle toplanan 13 bin kitabın da kampanya kapsamında ‘30 Köye 30 Kütüphane’ projesinde kullanılacağı belirtildi. Bazı fabrikalar ise bu anlamlı etkinliğe çikolata, kek ve bisküvi dağıtarak destek verdi.