CHP Antalya Milletvekili adayı Figen Çalıkuşú, CHP Alanya İlçe Başkanı Şengül Yeşildal ve ilçe yönetimi ile birlikte, Alanya’nın Sugözü mahallesi Kütürüp mevkinde evleri ziyaret ederek, vatandaşın sorun ve taleplerini dinledi.
Kendilerine hiçbir hizmet gelmediğinden yakınan vatandaşlar, ilk kez bir milletvekili adayının evlerine ziyarette bulunduğunu söylerken, Kütürüp’ün partiler tarafından unutulmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Çalıkuşu ise, "Alanya’nın merkezinde insanımız turizmden yakınıyor, burada ise yoksulluktan yakınıyor. Hizmetler niye Kütürüp’e ulaşmıyor? Burada yaşayan da bizim insanımız değil mi?" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) ile Sugözü mahallasi Kütürüp mevkinin artık unutulmayacağını söyleyen Çalıkuşu, "Kaderine bırakılan Kütürüp’ün yoksulluk ve hizmetsizlik yazgısı, CHP İktidarı ile son bulacak. Hizmet, refah buralara da gelecek insanımızın yüzü gülecek" diye konuştu.
İnsanca yaşamın ancak toplumsal refahın hakça bölüşüldüğü bir düzen içerisine mümkün olabileceğini ifade eden Çalıkuşu, "CHP’nin hedefi yurttaşlarımızın gelecek kaygısı duymadan, insanca yaşayacağı bir düzen kurmaktır. CHP İktidarıyla hiçbir insanımız yoksul olduğu için tehlikeli çalışma koşulları altında çalışmayacak, asgari ücret altındaki ücretleri kabul etmek zorunda bırakılmayacaktır" ifadelerini kullandı.
16,7 milyon kişi ve 3,75 milyon haneye sosyal destek sağlayacaklarını da hatırlatan Çalıkuşu, "5 milyon üzerindeki yurttaşımızı ilk kez sosyal yardım kapsamı içerisine alacağız. Hiç bir hanenin geliri 720 TL’nin altına düşmeyecek. Düşmeyecek ki, insanımızı kişilere ve siyasete bağımlı kılan bu düzene son verebilelim. İnsanlarımız bağımlılıktan kurtulduklarında Türkiye, yaşanacak bir Türkiye olacaktır" dedi.