Ordu’nun Fatsa ilçesinde Ülkü Ocakları üyeleri, üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun karşıt görüşlü öğrenciler tarafından bıçaklanarak öldürülmesine tepki gösterdiler.
İzmir Ege Üniversitesi’nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylarda Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun hayatını kaybetmesi, Fatsa’da Ülkü Ocakları tarafından protesto edildi. Fatsa Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan grup, Çakıroğlu’nun dev fotoğrafı ile Türk bayrakları açarak açıklamalarda bulundular.
Düzenlenen meydandaki mitinge, MHP Ordu Milletvekili aday adayları Cemal Enginyurt, ve Murat Kaçak Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Köksal Yılmaz, MHP Fatsa İlçe Başkanı Hayati Yılmaz, kentte faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Fatsa Cumhuriyet Meydanı’nda grup adına basın açıklaması yapan Fatsa Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Ufuk Karademir, "Biz Ülkü Ocaklıyız. Rabbimize şükürler olsun ki, bizler büyük bir aileyiz. Ve bugün çıkan olaylarda Türkiye Cumhuriyeti’nin düşmanları, hainler tarafından Fırat kardeşimiz kalbinden bıçaklanarak şehit edilmiştir. Bir aile bireyimizi daha kaybettik” dedi.
MHP Ordu Milletvekili aday adayı Cemal Enginyurt ise, "Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimizin babası CHP’li, kendisi ise MHP’lidir. Bu saldırı kesinlikle Türklere yapılmıştı. Demek ki PKK’nın definde ülkücüler yok, Türk milleti, devleti, vatanı vardır. Bu saldırı ülkemize karşı yapılmıştır" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Fırat Yılmaz Çakıroğlu için yapılan helva, mitinge katılan herkese dağıtıldı. Sonrasında grup olaysız bir şekilde dağıldı.