ZONGULDAK (AA) - Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi maden ocağında, müfettişlerce işçi sağlığı ve güvenliği yönünden eksiklikler gerekçe gösterilerek üretime ara verildi.

TTK Genel Müdürü Burhan İnan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin kuruma ait maden ocaklarında bir süre önce teftiş gerçekleştirdiğini söyledi.

Armutçuk Müessesesine ait maden ocağında bazı eksiklikler bulunduğunun kendilerine aktarıldığını anlatan İnan, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerince yapılan teftişler sonucunda işçi sağlığı ve güvenliği yönünden görülen birtakım eksiklikler gerekçe gösterilerek, Armutçuk Müessese Müdürlüğü maden ocağında üretime ara verildi, karara itiraz edeceğiz. İlave süre isteyeceğiz. Amasra'daki ocaklarımızda benzer durum yaşanmış, ekime kadar bize ilave süre verilmişti. Burada da vereceklerdir" diye konuştu.

İnan, müfettişlerin işçi sağlığı ve güvenliği yönünden gördüğü eksiklikleri bilmediğini, ocakta iş güvenliği çalışmaları dışında üretim faaliyetinde bulunamayacaklarını dile getirdi.

- "TTK ve sendika, konunun takipçisi"

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu da müfettişlerin kararlarının Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile  TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğüne tebliğ edilmesinin ardından üretime ara verildiğini anlattı.

Kurumun ve sendikalarının konuyu yakından takip ettiğini kaydeden Mutlu, "Madencilik tarihinde görülmemiş maddelerden ötürü tutanaklar tutulmuş. Yaklaşık bin 200 kişinin çalıştığı müessesede üretime bugün itibarıyla ara verildi. Gerekli yazışmalar yapılıyor. Bu süreçte sadece tahkimat ağırlıklı çalışma yapılacak. Herhangi bir endişeye gerek yoktur, olayın takipçisiyiz" ifadesini kullandı.