Aydın bölgesi Kent Konseyi Gençlik Meclisleri Kuşadası’nda buluştu.
Kuşadası Belediyesi Erkan Yücel Sahnesi’nde Kuşadası Kent Konseyi Gençlik Meclisince düzenlenen toplantıya Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği Başkanı Sezai Hazır, Kuşadası Kent Konseyi Başkanı İsmail Tezgel, Kuşadası Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Yavuz Yora ve Aydın bölgesinden gelen Kent Konseyi Gençlik Meclisi başkanları katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Kuşadası Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Mehmet Gürkan Tığoğlu kuruluşundan bu yana 100. gününü dolduran Gençlik Meclisi’nde yaptıkları çalışmalardan söz etti. Tığoğlu, Projelerini ve Kuşadası Belediyesi’nin de desteğini alarak başlattıkları çalışmaları slayt gösterisi eşliğinde anlattı.
Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, toplantıda yaptığı konuşmada; “Böyle bir toplantı düzenlediği için Kuşadası Kent Konseyi Gençlik Meclisi’ne çok teşekkür ediyorum. Yaş olarak olmasam da ben de bir gencim, genç dostu sözleşme imzaladım. Proje sunumları yapıldı, bazılarında eleştirel olabilirim ama yapılacak olan proje sadece kültürel, sanatsal faaliyetleri olması dışında işlevsel olması lazım. İstihdam yaratması lazım, kendi kendisini götürebilecek işletme olması lazım ki devamlılığı olsun” şeklinde konuştu.
Habitat Kalkın ve Yönetişim Derneği Başkanı Sezai Hazır, Gençlerin siyasette aktif rol almasını, kadınların ve engellilerinde yönetimde söz sahibi olmaları ve girişimci gençlerin desteklenmesi gerektiğine değinerek; “Gençler seçilmek istiyorlar fakat Türkiye’de siyaset öyle bir duruma gelmiş ki, siyasete meslek olarak bakılıyor. 40 yıl milletvekilliği yapılan bir ülkede meslek haline gelmediğini kimse söyleyemez, kimse beni inandıramaz. Biz yeni dönemde bununla ilgili genel seçimlere bir kampanya hazırlıyoruz. Kampanyanın adı ’seçilmek istiyorum’, yani seçme seçilme hakkı yaşının eşitlenmesi. Biz gençler olarak küresel bir ev haline gelmek istiyoruz. Gençlerin siyasette söz sahibi olduğu KPSS’ye hazırlanmak için harcayacakları zamanı kendi işlerini kurmak ve yönetmek için harcamaları ve girişimci gençlerin çoğalmasını destekliyoruz“ dedi.