Muş’ta yaklaşık 6 ay önce kurularak faaliyetlerine bağlayan Muş Gençlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEGER), gençleri tek çatı altında toplama başladı. Daha önce uyuşturucuyla mücadele adı altında kampanyalar başlatan dernek, şimdi ise gençlerin ilgi odağı haline geldi.
Muş’ta uyuşturucu kullanımına savaş açan Muş Gençlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEGER) yeni hizmet binasına kavuştu. Daha önce merkezde ki mahallelerde kıraathane ve benzeri yerlerde gençlere yönelik toplantılar düzenleyerek uyuşturucunun zararlarını anlatan Muş Gençlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, hizmet binasında gençlere eğitimler vermeye başladı. Muş’ta madde kullanan gençlerin her geçen gün sayılarında artışın olduğunu ve bunun için İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalışmalar başlattıklarını belirten Muş Gençlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bingöl, Yaklaşık 6 ay önce kurulan derneğimiz her zamankinden daha fazla çalışıyor. 3 kişi ile çıktığımız bu yolda neredeyse bize destek veren genç sayısı 4 bine yakın ulaştı. Bu sayı giderek artacaktır. Çünkü biz Muş gençliğine gereken önemin verilmediğine inanıyoruz. Bu yüzden madde kullanan sayısı her geçen gün artıyor. Merkezde ki tüm mahallelerde toplantılar düzenledik. Gençlerin sorunlarını dinleyip neler yapabiliriz diye yola çıktık” dedi.
“KAMU KURUM AMİRLERİ GENÇLERLE BİRARAYA GELMELİ”
Özellikle mahalle ve sokaklarda sürekli gençleri ziyaret ederek onlarla görüşüp dernek binasına davet etmeye devam edeceklerini ifade eden Bingöl, şunları söyledi: “Uyuşturucu kullanımına karşı verdiğimiz mücadeleye İl Sağlık Müdürü Dr. Serdal Arslan’da büyük ölçüde destek vermeye başladı. Kendisine Muş gençliği adına teşekkür ediyoruz. Bu bağlamda tüm kamu kurumlarımızı davet ediyoruz. Hiçbir şey yapmasalar bile gençlerle gelip bir bardak çay içsinler. En azından onlarla ilgilensinler. Bu bile bize verilen en büyük desteklerden biri olur.”
“DERNEK BİNASINDA GENÇLERE EĞİTİMLER VERİLECEK”
Kurulan dernek binası ile gençlerin artık bir fiziki alana kavuşturulduğunu kaydeden Bingöl, "İş adamlarımızın desteğiyle dernek binamız sil baştan onarıldı ve gençler için kullanıma hazır hale getirildi. Burada bazı kamu kurumlarımızın desteği ile çeşitli kurs ve eğitimler verilecektir. Bu eğitimler sayesinde arkadaşlarımız en azından sertifika sahi olup iş bulma noktasında kolaylıklar elde edeceklerdir. Biz tekrar mahalle toplantılarımıza devam edeceğiz. Tekrar sahada olup tüm gençlerimizi davet edip uyuşturucu batağından uzak tutacağız” şeklinde konuştu.
Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği dernek binasına ayrıca Muş Fotoğraf Sanatı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Yalçıner ise çektiği fotoğrafları bağışladı.