AK Parti Adana Milletvekili Aday Adayı Muammer Beluk, partinin huzur içinde bir temayül sürecini tamamladığını belirterek, “Temayül yoklamamıza olan ilgi AK Parti’nin durmak bilmeyen yükselişinin ve partiye duyulan güvenin bir sonucudur” dedi.
Beluk, temayül sonuçları ve genel merkez kararlarıyla oluşacak tabloya saygı duyacaklarını belirterek, “Başvuru yapan aday adaylarımızın hepsi çok değerli insanlar. Listeler nasıl belirlenirse belirlensin her türlü sonuç başımızın üzerinde olacaktır. Ben sonuç ne olursa olsun, partimizin başarısı için bir nefer olarak çalışmayı sürdüreceğim” şeklinde konuştu.
AK Parti Adana İl Başkanlığı tarafından Serinevler Spor Salonu’nda düzenlenen ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın da katıldığı temayül yoklamalarının olgun bir havada geçtiğine işaret eden Beluk, şöyle dedi:
“Temayül yoklamasında AK Parti’nin bu ülkenin tem umut veren partisi, gerçek anlamda tek büyük partisi olduğu anlaşılmıştır. Milletin sığınacağı tek liman olduğu anlaşılmıştır. Çünkü partimiz, diğer partilerle kıyaslanmayacak biçimde halkımızın teveccühlerine mazhar olmuştur. Milletimiz 13 yıllık süre içinde bu limandan kalkan geminin rotasının doğru, kaptanlarının sağlam olduğunu görmüştür. Kendisini maceraya atmamıştır.”
"KENDİMİ TANITTIM"
Temayül yoklaması öncesinde ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek Adana’nın en uzak yerleşim bölgelerine kadar giderek kendisini halka ve parti örgütlerine anlatan, onlara adaylık gerekçelerini açıklayan Muammer Beluk, iyi bir çalışma dönemi geçirdiğini söyledi.
Ziyaret ettiği her yerde kendisine büyük ilgi gösterildiğini ifade eden Muammer Beluk, bundan sonra artık AK Parti Genel Merkezi’nin belirleyici olacağını bildirip, “Bugüne kadar geldiğimiz süreçte yaptığımız çalışmaların geri dönüşlerinden çok memnun olduk. Çünkü bizi yeterince tanımayanlara kendimizi anlattık. Halkla bir arada olduk. Siyaset uzun soluklu bir süreç. Dileğimiz, halkımıza milletimize layık bir hizmet etme şansı buluruz” diye konuştu.
Muammer Beluk, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Aday adaylığı için başvuran arkadaşlarımızın hepsi de çok değerli insanlar. Sonuçta birileri bu listeye girecek birileri liste dışında kalacak. Şimdiden listeye girecek olanları tebrik etmemiz lazım. Listeye gireyim ya da girmeyeyim, partimin hizmetinde olmaya devam edeceğim. AK Parti’nin başarısı ve Adana için elimden geleni yapmayı sürdüreceğim."