Paris Orly Havalimanı'nda devriye gezen askerlerden  birinin silahını alan kişinin, alandaki bir mağazaya saklandığı ve düzenlenen  operasyonla etkisiz hale getirildiği açıklandı. Fransa'nın başkenti Paris'in ikinci büyük havalimanı olan Orly'de  yerel saatle 08.30'da meydana geldiği belirtilen olaydan sonra havalimanına özel  birlikler sevk edildi ve havalimanı aramalar yapılması amacıyla boşaltıldı. Büyük panik yaşandı. 

HAVALİMANI BOŞALTILDI 

Emniyet güçleri Orly Havalimanı'nını boşalttı ve giriş çıkışları yasakladı.

UÇUŞLAR DURDURULDU 

Fransa'nın ikinci büyük havalimanında uçuşlar durduruldu. Havalimanı didik didik aranıyor.    Olayın terörist bir saldırı olup olmadığı ya da saldırganın öldürülüp  öldürülmediği konusunda henüz bilgi bulunmuyor. Havalimanına bomba imha ekipleri gönderilirken, özel birliklerin de  boşaltılan havalimanı ve çevresinde operasyon düzenledikleri bildirildi. Orly  Havalimanı ve çevresine sefer yapan metro ve banliyö trenleri de durduruldu.

FRANSA ULUSAL POLİSİNDE UYARI GELDİ

 Fransa Ulusal Polisi Twıtter hesabından havalimanında polis operasyonunu doğrularken, vatandaşlardan yetkililerden gelecek uyarılara uymalarını istedi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA 

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Pierre-Henry Brandet, "Bir kişi,  havalimanında devriye gezen askerlerden birinin silahını alıp alanda bulunan bir  mağazaya saklandı. Düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi." açıklamasında  bulundu. Sözcü, İçişleri Bakanı Bruno Le Roux'nun havalimanına doğru yola  çıktığını belirtirken, olayda saldırgan dışında ölü ve yaralının bulunmadığını  kaydetti.

PARİS'TEN İKİNCİ SALDIRI HABERE GİLDİ 

Paris'in kuzey doğu bölgesinde yol kontrolü sırasında polise ateş açılması sonucu, bir polisin yaralandığı bildirildi.  Polis, güvenlik önlemlerini arttırdı. Şehirdeki metrolar ulaşıma kapatıldı. Polisin operasyonu sürerken, saldırganın etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Kaynak:Milliyet