Yozgat Belediyesi tarafından alınan iş makineleri halka tanıtıldı.
Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tanıtım törenine Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, başkan yardımcıları ve vatandaşlar katıldı. Alınan iş makineleri hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Arslan, belediye makine parkının eksiklerini gidermek için çalışma başlattıklarını belirterek, “Makine parkımızın önemli eksiklerinden biri ekskavalatördü. Bir adet 37 tonluk bir ekskavalatör iki adet lastik tekerlekli kazıyıcı ve yükleyici kepçe, kamyon ve küçük iş makineleri aldık. Daha önce bu tür iş makinelerinde ihtiyacımızı kiralama yoluyla çözüyorduk. Şimdi belediyemizin kendi makineleri var. Bir kaç tane daha iş makinesi eksiğimiz var onunla ilgili de çalışmalarımız başladı”dedi.
Alınan iş makineleriyle büyük bir açığı kapatıldığını ifade eden Arslan, “Yozgat’ta çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bundan sonra da yapacağız. Bu sene yoğun bir yol ve cadde açma çalışmalarımız olacak. Aldığımız makineler burada da çok işimize yarayacak. Almış olduğumuz iş makinelerinin maliyeti 1 milyon liranın üzerinde. Bir tanede kamyon aldık fakat teslim edilmedi. Bir kaç güne kadar almış olduğumuz kamyon da Yozgat’a gelmiş olacak” diye konuştu.
Aldıkları iş makinelerinin yerli olduğuna değinen Arslan, “Yerli üretime destek olmak için özellikle yerli araçları tercih ettik. Daha önce Yozgat’ta bu araçlar kullanılmamış. Güzel araçlar olduğuna inanıyorum. Beğenirsek devamı gelir” şeklinde koşutu.
Tarihi Hacı Ahmet Efendi Camii yangınına değinen Başkan Arslan, “Hepimizi üzen bir yangın oldu. Yangını söndürmede itfaiye ile ilgili bir takim eksiklikler konuşuldu. İtfaiyenin teknik olarak çok fazla bir eksiği yok. Daha önce Yozgat’ta yüksek binalar yapılırken bunun gereği düşünülmemiş. Yozgat’ta yüksek katlı binalara ulaşabilecek itfaiye aracı yok. Bu konuda bir çalışmamız oldu. İnşallah bir kaç ay içerisinde yüksek katlara ulaşabilecek bir itfaiye aracını bünyemize katmış olacağız” ifadelerini kullandı.