Avrupa Birliği (AB) tüketici koruma yetkilileri, Facebook, Alphabet ve Twitter'a kullanıcı hizmet sözleşmelerini bir ay içinde iyileştirmelerini aksi takdirde para cezası alabileceklerini iletecek.


Reuters'ın haberine göre adının açıklanmasını istemeyen bir kaynağın aktardıklarına göre şirketler çözüm için bazı öneriler sundu ancak görüşmelerle ilgili herhangi bir açıklama henüz yapılmadı.

ABD'li teknoloji firmaları Avrupa'da gizlilik ve içerikler nedeniyle sıkı inceleme altında. Özellikle bazı hizmet şartlarının Avrupa Birliği tüketici koruma yasalarına aykırı olduğunu sosyal medya şirketlerine ileten yetkiler sitelerinde hırsızlık ve dolandırıcılığı engelleyebilmek için daha çok çalışmaları gerektiğini bildirdiler.

AB'nin tüketici düzenlemelerine aykırı olarak nitelediği diğer konular arasında sponsorluk yapılan içeriğin net olarak belirtilmemesi, kontratın iptali gibi temel hakların kullanıcılara tanınmaması ve kullanıcılar tarafından üretilen içeriğin uygunluğunun belirlenmesi konusunda şirketlerin kendilerine tanıdıkları aşırı yetkiler bulunuyor.