Başbakan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

* Türk- Yunan İşbirliği Konseyi Şubat'ta toplanacak

* Sorunların çözümü için mesafe alınmalı

* Yunanistan Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik sürecini hep destekledi.


* Kıbrıs'ta bir fırsat penceresi var, görüşmeler yoğun şekilde devam ediyor. Türkiye ve Yunanistan olarak Kıbrıs'taki müzakerelere pozitif katkıda bulunma noktasında ortak bir yaklaşımımız var. Dünkü maç gibi orta saha mücadelesi değil de sonuca gitmeliyiz.

* Ne Suriye ne de Yunanistan mülteciler konusunda sorumlu değildir. Tüm dünya bundan sorumludur. İki ülke de Suriye mağdurudur. Bu kriz oradaki zalim rejim ve terörist grupların baskısı sebebiyle oluyor.
ÇİPRAS: BU SADECE TÜRKİYE'NİN YA DA YUNANİSTAN'IN SORUNU DEĞİL

* Ziyaretim, kritik bir dönemde gerçekleşiyor. Açık sorunlar mevcut. Samimiyetimle itiraf etmem gerekirse burada bir oluşum gerçekleşmesi gerekiyor. Dün bir maç oldu. Sonuç ortaya çıkmadı tabi iki ülke arasındaki güven çerçevesinde bir sonuç meydana gelebnilirdi. Daha çok atak oynanan bir futbolun taraftarız. Zamanın geçirlmesi değil, girişimlerin yapılmasından yanayız.

*Kritik bir dönemde geldiğimi söyledim göçmen sorunu, akımları denizimizde meydana gelen insanlık krizileri terörizm maalesef olumsuz bir atmosfer yaratıyor. Bu ndenele işbirliği yağmamız gerekiyor.

* Türkiye son yıllarda bu konuda göçmen akımlarından dolayı çok büyük bir yükün altına girmiştir. Buna ortaklaşa bir çözüm bulmalıyız. Bu sadece Türkiye'nin ya da Yunanistan'ın sorunu değil.

* Bu insanlık dramını sonlandırmak bizim sorumluluğumuz.

* Göçmen akımını önlemek için çözüm yollarını araştırdık.