Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu’nda, 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Haftası etkinlikleri kapsamında “İş Sağlığı ve İş Güvenliği” konulu konferans düzenlendi.
Gediz Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Yusuf Uysal, konferanstan önce yaptığı açılış konuşmasında, Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye yaptığı “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” nasihatini her bir İSG uzmanının kendisine yapılmış bir nasihat olarak değerlendirmesi gerektiğini belirterek, İSG uzmanının görev ve sorumluluklarının konusunun insan olmasından dolayı çok önemli olduğunu söyledi.
Daha sonra konferansa konuşmacı olarak katılan İş Sağlığı ve İş Güvenliği A Sınıfı Uzmanları Turgut Coşkun ve Resul Akdeniz tarafından İş Sağlığı ve İş Güvenliği uygulamaları geniş şekilde ele alındı.
İş Sağlığı ve İş Güvenliği A Sınıfı Uzmanı Turgut Coşkun, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun çıkarılmasıyla Türkiye’de İSG alanında mevzuat açısından büyük bir boşluğun doldurulduğunu ancak uygulama olarak halen çok fazla işlerin yapılması gerektiğini, bu işlerin yapılmasında da İSG uzmanlarına büyük sorumluluk düştüğünü ifade etti. Uzman Turgut Coşkun, İSG uzmanlarının sahada karşılaştıkları zorlukları ve bu zorluklar karşısında uzmanların nasıl davranmaları gerektiği konularında öğrencilere deneyim ve tecrübelerini aktardı.
İş Sağlığı ve İş Güvenliği A Sınıfı Uzmanı Resul Akdeniz ise İSG konusunun bir kültür meselesi olduğunu, yasaların yapılmasıyla her şeyin düzelmediğini, işçi ve işveren olarak bu yasaları uygulamak için bir kültürün de oluşması gerektiğini dile getirdi.
Uzman Resul Akdeniz, “İSG uzmanlığının en güzel tarafı güvenlik adına işyerlerinde bir şeyleri değiştirebilmektir. İnsan sağlığı ve güvenliği için bir şeyler yapabilmek tarifi imkansız bir mutluluktur” dedi.
Konuşmaların ardından uzmanlar, öğrencilerden gelen soruları cevapladılar.
Gediz Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğrencilerinin büyük bir ilgiyle izlediği konferans sonunda Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Yusuf Uysal tarafından her iki uzmana DPÜ, Yüksekokul ve öğrenciler adına Teşekkür Belgesi takdim edildi.(MA-EFE)