Çağatay KENARLI / İSTANBUL, () MAKET üzerinden satışlarını yaptıkları daireleri teslim etmeyerek haksız kazanç elde ettikleri öne sürülen bir firmaya düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 18 kişinin Emniyet'teki işlemleri tamamlandı. Zanlılar adliyeye sevk edildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri önceki gün bir inşaat firmasına operasyon düzenledi. Firmanın Esenyurt ve Tuzla'da yapmayı planladığı konut projelerinin hazırlanan maketler üzerinden satışını yapıp, daireleri uzun süredir müşterilerine teslim etmediği öne sürülen firmanın yöneticisi ve çalışanlarının aralarında bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, Emniyet'teki işlemlerinin tamamlanmasının ardından öğleden sonra Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

PETEK DİNÇÖZ DE İFADE VERDİ
Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, inşaat firmasının televizyon reklamlarında "tanıtım yüzü" olarak kullanıldığı ünlü şarkıcı Petek Dinçöz de dün avukatıyla birlikte Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gelerek "bilgi sahibi" sıfatıyla ifade verdi.

DİNÇÖZ, REKLAM KARŞILIĞI EV ANLAŞMASI YAPMIŞ
Petek Dinçöz'ün, Emniyet'te verdiği ifadesinde, inşaat firması sahipleriyle bir bağının olmadığını, reklam yüzü olması karşılığında Esenyurt'ta yapılacak projeden bir daire verileceği üzerine anlaştıklarını söylediği öğrenildi.
Öte yandan, Dinçöz'ün, kendisine verilmesi gereken dairenin teslim edilmediğini belirterek firma yetkililerinden şikayetçi olduğu da öğrenildi.