Yeşiltepe Anadolu Lisesi Hokey takımının il birincisi olduğu bildirildi.

2013-2014 eğitim öğretim yılı Hokey Gençler Okullar Arası İl Seçmeleri 24-26 Mart tarihleri arasında Yeşiltepe spor kompleksinde yapıldı. İl seçmelerine Hacı Ahmet Akıncı Lisesi Bayan Kategorisinde, Malatya Spor Lisesi Bay-Bayan Kategorisinde, Yeşiltepe Anadolu Lisesi de Bay-Bayan Kategorilerinde müsabakalara katıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Okul Takımlarının Antrenörü Savaş Yılmaz, “Hokey branşının okul spor faaliyetlerine 2013 yılında girmesi ile beraber hem ilimizde hem de Türkiye’nin birçok ilinde daha hızla yaygınlaşmaya başlaması bizleri mutlu ediyor.

2013 yılında Malatya Spor Lisesi Erkek Hokey takımımız Türkiye finallerine kadar yükselmiş ve finalde Türkiye 2.si olarak büyük başarı göstermişti, bayanlarda ise Hacı Ahmet Akıncı Lisesi Bayan Takımı Türkiye dördüncüsü olarak başarılı bir şekilde döndüler.

Bu sene il seçmelerimiz daha çekişmeli maçlara sahne oldu 2013 yılı final oynayan Malatya Spor Lisesi takımımız bu hafta yapılan il seçmesinde Yeşiltepe Anadolu Lisesine 3-2 mağlup oldu.

2014 yılında ilimizi gruplarda ve Türkiye şampiyonasında bayanlarda ve erkeklerde Yeşiltepe Anadolu Lisesi Takımlarımız temsil edecekler” ifadelerini kullandı.