MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt ilçesinde, vücudunun bir bölümü yanan Ekrem Taşdemir, hayırseverlerden uzanacak yardım eli bekliyor.
Yaklaşık bir yıl önce çalışmak için gittiği Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde arkadaşının sobaya attığı tinerin parlaması sonucu vücudunun bir bölümü yanan Ekrem Taşdemir (55), ellerini kullanamadığı için artık çalışmadığını ve çocuklarına bakmak için yardım beklediğini söyledi. İnşaatta çalışarak geçimini sağlayan Taşdemir, yaşanan olayda arkadaşının hayatını kaybettiğini dile getirdi. Taşdemir, çıkan yangından sonra arkadaşıyla birlikte hastaneye götürüldüğünü belirterek "Arkadaşım yaşamını yitirirken ben iki ay tedavi altında tutuldum. Vücudumun büyük bir bölümü yandı. İnşaat firması tarafından sigortamız yapılmıştı. İş yerinde değil de evde yandığımız için sadece tedavi ücretleri karşılandı. Herhangi bir tazminat verilmedi. Ben çalışamaz duruma geldim, şu an yatalak vaziyetteyim. Beni tedavi eden doktorlar bana ‘çalışamaz’ raporu vermedi. İki kolumu kaldıramıyorum, iş görmüyor. Vücudum yandığı için Amerika’dan kendi imkânlarımla 10 bin liraya getirttiğim vücut maskesiyle yaşamak zorundayım” dedi.
Vücut maskesiyle ancak yaşama tutunduğunu belirten Taşdemir, 9 kişilik bir aile olduklarını anlatarak şunları söyledi: "Çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılamak istiyorum ama çalışmam imkansız. Birkaç defa ameliyat geçirmeme rağmen iyileşemedim. İki kolum üç aylık fizik tedaviye cevap vermedi. Tek isteğim devletimiz bana yardımcı olsun. Bana ‘çalışamaz, iş göremez’ raporu verirlerse maddi açıdan belki bir nebze de olsa rahatlarım. Tüm ihtiyaçlarımı eşim karşılıyor. Kendi ihtiyaçlarımı bile kendim karşılayamaz durumdayım.”
Tedavinin sonunda eşinin ilk eve geldiği zamanlarda çocuklarının yanına gitmeye korktuğunu belirten Güzel Taşdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eşim tek başına giyinemiyor yemek yiyemiyor, ben yardımcı oluyorum. Kocamın bu durumunun Allah tarafından geldiğini biliyorum. Buna da şükrediyoruz. Evde çalışan yok çok sıkıntı çekiyoruz. Eşim sağlıklıyken çalışıp getiriyordu. Şimdi yokluk içerisinde hayırsever vatandaşların vereceği yardımları bekler olduk. Devletimiz çok büyük, bize sahip çıkar diye umut ediyoruz. Eşime ‘çalışamaz’ raporu verirlerse maddi sıkıntıyı aşmış oluruz. Devlet büyüklerim ve hayırsever vatandaşlara sesleniyorum, bize yardım edin.”