Bülent CİVANOĞLU/BURSA, () - BURSA’da, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi memurlar, üçüncü dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerindeki gelişmeleri protesto etmek için bordrolarını yaktı.
Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki Vergi Dairesi önünde toplanan memurlar adına açıklama yapan KESK Bursa Şubeler Platformu üyesi Süleyman Ayyılmaz, Memur- Sen ile Hükümet arasında yapılan 2014- 2015 toplu sözleşme görüşmelerinin memuru birçok haktan yoksun bıraktığını öne sürerek, çalışanlara yıllık ortalama yüzde 5.2 artış yapıldığını ve tarihte ilk kez çalışanların enflasyon farkından mahrum bırakıldığını söyledi.
Ayyılmaz, Nisan ayında yüzde 1.65, Mayıs'ta 0.56 artış olan enflasyonun da Haziran'da 0.51 olarak gerçekleştiğini ifade ederek, Ramazan ayında pek çok tüketim maddesine fahiş zamlar yapılmasına karşın enflasyonun düşük çıktığını belirtti. Ayyılmaz, şöyle devam etti:
"Kamu emekçilerine bir pide parası bile fazla görenlerin Alicengiz oyunlarına başvurmaktan bıkmadığını göstermektedir. Kamu emekçileri ve emekliler olarak, 2016 ve 2017 yıllarını kapsayan üçüncü dönem toplu sözleşme görüşmelerine işte bu açlık ve sefalet tablosu içinde giriyoruz. Bugün yurt genlinde yapacağımız bordro yakma eyleminde taleplerimizi bir kez daha dile getirerek, bizlere dayatılan sefalete ve yoksulluğa teslim olmayacağız."
Konuşmanın ardından bordrolarını yakan memurlar, olaysız dağıldı.

FOTOĞRAFLI