TRABZON (AA) - Trabzon'da geçen yıl vefat eden iş adamı Ali Osman Ulusoy'u anmak için tören düzenlendi.

Ulusoy'un ölüm yıl dönümü dolayısıyla Akçaabat ilçesine bağlı Söğütlü Mahallesi'ndeki şirket tesisinde düzenlenen anma programına, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yakınları ve dostları katıldı.

Mevlit okunması ile başlayan programda, Ali Osman Ulusoy'un hayatını konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı. Ulusoy'la ilgili hatıraların paylaşıldığı programa katılanlara, iş adamının hayatını anlatan, "Trabzon ile Dünyayı Buluşturan Adam" adlı 400 sayfalık kitap hediye edildi.

Gümrükçüoğlu, burada yaptığı konuşmada, Ali Osman Ulusoy'un Trabzon'u dünyaya tanıtan çok önemli iş adamı olduğunu söyledi.

Ali Osman Ulusoy ve eşi Zehra Ulusoy ile Soğuksu Mahallesi'nden komşu olduklarını belirten Gümrükçüoğlu, "Burada çok güzel anılarımız oldu. Evlerinin kapısı ve sofraları herkese açıktır. Hangi saatte giderseniz gidin orada size ikram edilecek bir şeyler bulunur. Bizleri aileden biri olarak kabul ettikleri için şeref duyuyorum. Allah Ali Osman Ulusoy'un mekanını cennet etsin. Eşi Zehra annemize ve çocuklarına Allah uzun ömürler versin" dedi.