Ömür AVCI/TRABZON,()- TRABZONSPOR Başkan Yardımcısı Ali Uzunay, Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yeniden aday olmasını beklemeyenlerin hayal kırıklığına uğradığını belirtti.
Başkan Yardımcısı Ali Uzunay, "Delegenin yönetimimize karşı desteğinin ve sevgisinin hiç eksilmeden devam ettiğinin görülmesi, bizlerin de yeniden yönetmeye talip olduğumuzu ortaya koymamız, seçim yarışındaki arkadaşlarımızı bir hayli korkutmuşa benziyor" dedi. Yazılı bir açıklama yapan Ali Uzunay, şunları söyledi:
"Trabzonlu olarak girdiğimiz her işte niyetimiz göl gibi dümdüz ve temiz ancak hakkımız yendiğinde Karadeniz gibi dalgalı ve hırçın oluruz. Son günlerde gerçekleşen, kulüp, başkan ve ben dahil bazı yönetim kurulu üyelerimizin ceza almasına sebebiyet veren olaylar zincirinden sonra Trabzonspor’un gelmiş geçmiş bir takım simalarını ve Trabzon’da sözde abiliğe soyunanların hareket ve beyanlarını hep beraber izleme fırsatımız oldu. Trabzonspor’a ve bizlere yapılan haksızlıklara spor camiasından farklı yorumlar getirildi. Ancak bilinmesi gereken şey tarafımızca yapılan ve ceza almamıza sebebiyet veren eylemlerin Trabzonspor ve Trabzon şehri için yapılmış olmasıydı. Trabzonspor için bütünlük birlik çağrıları yapanlar almış olduğumuz cezalar karşısında Trabzonspor için ne olursa olsun koşulsuz tam destek diyeceklerine, (İyi oldu, hak ettiler, az bile oldu) şeklinde kapalı kapılarda konuşurken kamuoyuna karşı da sessiz kalmak suretiyle bu tutumlarını da açıkça ortaya koymuşlardır."
CEZALARI SEVİNÇLE KARŞILADILAR
Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun ailesinde yaşanan rahatsızlık dolayısıyla yeniden adaylığını koyamayacağını düşünenlerin başkan ve yönetim kuruluna verilen cezaları sevinçle karşıladığını öe sürerken açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"Bu cezalar karşısında bizlerin pes ettiğini düşünmüşlerdir. Nitekim Trabzonspor için birlik olduğunu söyleyen bir başkan adayının diğer başkan adayıyla başkanlık makamını, üstelik tüzüğümüze aykırı olarak dönüşümlü olarak paylaşmaya kalkma çağrısının amacı, Trabzonspor için birlik değil, yeniden azimle ve büyük güçle Trabzonspor’un başına gelecek Hacıosmanoğlu ve bizim karşımızdaki bir birlik olma çağrısıdır. Birlik çağrısı yapanlara Trabzon ceza aldığında nerede olduklarını ve haksızlıklara neden sessiz kaldıklarını sormak gerekir."
BİZİ TEHDİT ETMEYE KALKIYORLAR
Ali Uzunay, Trabzon’a birlik çağrısı adı altında İbrahim Hacıosmanoğlu’na karşı birlik olmaya çalışanlar olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bizlere bir takım kurullar aracılığıyla bu seçimi kazanmamız halinde yine mahkemeye verileceğimize dair yazılar gönderterek aba altından sopa gösterip bizleri tehdit etmeye kalkmaktadırlar. Ancak unutulmaması gereken bizler delegenin oylarıyla geldik, genel kurulun iradesi dışında hiçbir güç bizi mücadelemizden geri koyamaz. Trabzonspor’un temeli Trabzon halkıdır. Bu halkın temel olduğu bir yerde kimsenin çatı olmaya gücü yetmez. Olabilecek tek çatı Genel Kurulun belirleyeceği çatıdır. Bir takım çevrelerin kendi aralarından çıkartacağı isimlerin çatı olarak dayatılmasını ne genel kurulumuz ne de şehrimiz kabul etmez. Bu arkadaşlara vereceğimiz tek mesaj, ‘yıkılacak çatı bu damda durmaz’ olabilir."
Açıklamasının son bölümünde, Trabzonsporlu’nun başını dik tutacaklarını vurgulayanlara söyleyecek tek sözlerinin, "Biz başımızı dik tuttuğumuz için bu cezaları aldık, siz de başınızı eğmeseydiniz de yanımızda olsaydınız" şeklinde olacağını belirten Uzunay, "Başını hep öne eğenler başkalarının hele ki bizim taraftarımızın başını hiç dik tutamazlar. Trabzon sevdalılarının başı diktir , başını öne eğdirmeye de kimsenin gücü yetmez" dedi.

FOTOĞRAF