Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Ramazan ayı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak tüm Bozüyüklülerin ve İslam Alemi’nin Ramazan ayını tebrik etti.
Mesajında; on bir ayın sultanı Ramazan ayının özündeki rahmet, merhamet ve bereket ile hem gönüllerin kirlenmişliğini ve tozunu giderdiğine hem de şahlandırdığı sevgi, kardeşlik ve paylaşma duygularıyla toplumsal hayatın huzur ve barışına büyük katkı sağladığını belirten Başkan Bakıcı bolluğun, bereketin eksik olmadığı, birliğin, beraberliğin ve hoşgörünün arttığı bir Ramazan yaşanması temennisinde bulundu. “11 ayın sultanı Ramazan ayı o kadar büyülüdür ki, gelişi bütün bir yıl beklenir ve gidişindeki keder de ancak böyle bir ikinci geliş ümidiyle hafifler. Tasa sevince, hüzün ise neşeye dönüşür” diye belirten Başkan Bakıcı “Bu ayda insanlar tuttukları oruçlarla hem bedenlerinin şükrünü yapmış, hem de aç ve yoksulların halini daha iyi anlamış olurlar. Bu nedenle Ramazan paylaşma ve dayanışmaya vesile olan bir aydır. İçinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni bulunduran Ramazan Ayı’nın ilçemize, ülkemize ve İslam Alemi’ne hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” diye ifade etti.
Başkan Bakıcı, mesajında son olarak Ramazan geleneğini yaşatmak ve Ramazan ayının ruhuna uygun bir şekilde tüm mahalleliyi bir araya getirerek toplumsal kaynaşmayı sağlamak amacıyla Mahalle İftarları’nın ikincisini düzenlediklerini belirterek “Tüm halkımızın davetli olduğu Mahalle iftarlarımız geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kardeşliğin, birlik ve beraberliğin; zengin-fakir, genç-yaşlı, kadın-erkek ayırmadan bütünleşmemizin adresi olacak. Ayrıca bu yıl ilk kez hanımlarımız için mukabele programları düzenledik. Ramazan ayı boyunca hanımlarımız kendilerine en yakın Mahalle Konağı’nda ya da Kültür Merkezi’mizde saat 13:00-14:00 arasında yapılacak mukabele programlarına katılabilirler” şeklinde kaydetti.