Mithat ÜNAL/ANAMUR (Mersin), () - ALEVİ Kültür Dernekleri (AKD) Genel Başkanı Doğan Demir, önümüzdeki ay davetli olarak gideceği Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu'nda Türkiye'deki hak ihlallerini anlatacağını söyledi.
Mersin'in Anamur İlçesi'nde Kalınören Spor Kompleksi, Kaşdişlen Mahallesi Cemevi ve Akdeniz Mahallesi çok amaçlı düğün salonu olmak üzere 3 temel atma ve 40 hizmet biriminin açılışı gerçekleştirildi. Törende konuşan Doğan Demir, Anamur'a cemevini kazandıran Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz ile Anamur Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Türe'ye teşekkür etti.
TAYYİP BEY'İN AÇTIĞI DAVADA 5'İNCİ KEZ BERAAT ETTİM
Kasım ayında davet üzerine AB Parlamentosu'nda konuşacağını belirten Demir, şunları söyledi:
"Biz bir kurum yönetiyoruz. Bu ülkede 15-20 milyon Alevi var. Biz bu toplumun yöneticileri olarak her platformda eleştiri de yapıyoruz, mutlaka doğru bildiklerinizi de söylüyoruz. Ama ne yazık ki bu eleştirilerimizi alıp, 'Cumhuriyet Savcısıyım' diye birilerinin savcısı olan insanlar bizi sürekli mahkeme kapısında süründürüyorlar. En son 2 gün önce Tayyip Bey'in 5'inci kez verdiği mahkeme de beraat ettim. Savcı bey Ankara'daki duruşmada bana 'Söyleyeceğin son sözün var mı?' diye sordu. Ben de, 'Var efendim' dedim. 'Önümüzdeki ay davetli olarak AB Parlamentosu'na katılacağım. Oradaki konuşmamda mutlaka sizden de bahsedeceğim' dedim. Her halde beraat etmemde bunun da etkisi oldu."
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise MHP iktidarında özellikle cemevi gerçeğinin siyasi kaygılardan uzak tutulacağını söyledi. Konuşmaların ardından dualarla cemevinin temeli atıldı.

FOTOĞRAFLI