Adana’da, vücutta bakır birikmesine sebep olan Wilson hastalığına yakalanan emekli Bekir Bahar’a, kadavradan karaciğer nakledildi. Hastalığı nedeniyle 5 yıldır sevdiği yemeklerden mahrum kalan Bahar, şimdi tek isteğinin kebap yemek olduğunu söyledi.
Bekir Bahar’a (52), beş yıl önce vücudunun çeşitli yerlerindeki ağrı şikayetiyle gittiği hastanede vücutta bakır birikmesine sebep olan kalıtsal Wilson hastalığı teşhisi konuldu. Doktorların ilaç tedavisi uyguladığı Bahar’ın ağrıları geçmeyince karaciğer nakli yapılmasına karar verildi. Beş yıldır karaciğer bekleyen bu nedenle rejim yaparak yaşamını devam ettiren Bekir Bahar’a müjdeli haber geldi.
BAHAR’A İKİNCİ HAYAT
Hastalığı yüzünden hayatı zindan olan Bekir Bahar’a müjdeli haber Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Organ Nakil Merkezi’nden geldi.
Telefonunu açtığında Organ Nakil Merkezi’nden aradığını söyleyen bir yetkili, hayatını kaybeden bir kişinin organlarının bağışlandığını karaciğer sırasının da kendisine geldiğini söyledi. Bu habere çok sevinen Bekir Bahar hemen hastaneye gitti. Yapılan tetkiklerden sonra Bahar’a, Yrd.Doç. Dr. Abdullah Ülkü ve Yrd. Doç Dr. Tolga Akçam tarafından karaciğer nakli gerçekleştirildi. Sağlık durumu iyi olan Bahar, şimdi ikinci hayatına hazırlık yapıyor.
"BİRAZ DA HÜZÜNLÜYÜM"
Hastalığın bütün hayatını etkilediğini belirten Bekir Bahar, "Şimdi nakil oldum tamamen iyileşmedim ama ona rağmen çok rahatladım. Bütün ağrılarım geçti. Görme kaybı bile yaşıyordum şimdi bütün bu sorunlar geride kaldı" dedi. Hayatını kaybeden bir kişinin bağışlanan organının kendisine ikinci hayat verdiğini ifade eden Bahar, "Artık buna kader demek lazım. Biri hayatını kaybediyor onun ailesi üzülüyor. Biz ise onun organıyla hayat bulduğumuz için seviniyoruz. Ben hem sevinçliyim hem de bu nedenle biraz hüzünlüyüm. Ama herkes organlarını bağışlasın. Organ bağışlamak hayat vermek demektir" diye konuştu.
"ÇIKINCA KEBAP YİYECEĞİM”
Bekir Bahar, hastayken en çok rejimin kendisini zorladığını ifade ederek, "Sürekli rejim yaptığım için hiçbir şey yiyemiyordum. Bir kebapçı dükkanının önünden geçerken koku geliyor canınız istiyor ama yiyemiyordunuz. Yine tatlıcının önünden geçerken tatlıları, çikolataları canınız çekiyor ama yiyemiyorsunuz. Şimdi nakil oldum hastaneden çıkınca ilk işim kebap yemek olacak" dedi.