Samsun Galericiler Sitesi Başkanı İbrahim Kınık, Yargıtay'ın 2.el araçlarda kilometre düşürülme kararı ile ilgili vatandaşlara uyarıda bulunarak, "2. el satın alacak vatandaşlar mutlaka ekspertiz ve araç muayenesi kontrolünü önceden yaptırmalı" dedi.

SUÇ OLUŞTURUYOR

Tüketicilerin mağduriyetine sebep olan 2. el araçlarda kilometre düşürülme olayıyla ilgili milyonlarca tüketiciyi yakından ilgilendiren karara imza atan Yargıtay, kilometresi düşürülen aracın değerinin üzerinde satılmasının "nitelikli dolandırıcılık" suçunu oluşturduğunu belirtti. Türk Ceza Kanunu'nun 158. maddesinde 'Nitelikli dolandırıcılık' başlığı altında bu tür hileye başvuranlara yönelik cezalar 3 yıl ila 10 yıl arasında hapis olarak belirlenmekte. 

KONTROL ŞART

Samsun Medya Grubu'na konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kınık, "Dolandırılanlar ekspertiz ve araç muayenesini kontrol etmiyordur. Bu tür alışverişler iki kişi arasında güvenle oluşur. Vatandaşlar arabayı almadan önce sanayiye gitmesi gerekir. Her hangi bir sorunla karşılaşmamak ve bu tür dolandırıcılara fırsat vermemek adına önceden mutlaka kontrol edilmeli. İnsanlar nasıl bir yeri ağrıdığında doktora gidiyorsa araba aldığında da arabaları muayeneye götürmeleri gerekir" ifadelerine yer verdi.

Haber Kaynak: Zeynep BARUTCU 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.