Çağla ERDİNÇ/KÜÇÜKKUYU (Çanakkale), () - ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi açıklarında bu sabahtan başlayarak akşama kadar süren denetimlerde, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan 417 kaçak, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.
Jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerinin aralıksız denetimlere rağmen; Ayvacık'tan Yunanistan'ın Midilli Adası'na kaçak geçişlerin bir türlü önüne geçilemedi. Sığınmacıların Edirne'deki yürüyüşün sona ermesinin ardından Ayvacık sahillerinde umut yolcularının sayısının arttığı kaydedildi. Bunun üzerine kente takviye olarak Samsun'dan 'TCSG Dost Arama Kurtarma Gemisi 701' ekibi gönderildi.
Sahil Güvenlik ekiplerinin bu sabah Müsellim Boğazı'nda başlattığı ve akşama kadar sürdürdüğü denetimlerde; çok sayıda lastik bot içinde Suriye, Afgan ve İran uyruklu toplam 417 sığınmacının göçmenin yakaladığı kaydedildi. Küçükkuyu Beldesi açıklarına demirleyen gemideki kaçaklar, botlarla Küçükkuyu'daki Sahil Güvenlik rıhtımına taşındı. Fenalık geçiren bir Suriyeli için tıbbi müdahale yapılırken, kaçak göçmenler kimlik tespitinin ardından Ayvacık'taki Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildi.

FOTOĞRAFLI