Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gaziantepspor ile PTT 1. Lig ekiplerinden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un yönetici, teknik heyet ve sporcuları yemekte bir araya gelerek bir ilke imza attı. Ailelerin de katıldığı yemeğin birlik beraberlik mesajı vermek için düzenlendiği belirtildi.
Celal Doğan Tesisleri’nde gerçekleştirilen yemeğe, Gaziantepspor Asbaşkanı Mehmet Er, Teknik Direktör Mutlu Topçu, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Başkan Osman Toprak, Teknik Direktörü Hakan Kutlu ile her iki kulübün yöneticileri ve futbolcuları katıldı.
Yemek sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Gaziantepspor Asbaşkanı Mehmet Er, aralarında soğukluk olduğu iddialarına cevap verip birlik ve beraberlik mesajı vermek için böyle bir program düzenlediklerini belirtti. Bu tür iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyleyen Er, "Her şeyden önce memleketimizin birlik ve beraberliğe muhtaç olduğu bu dönemde gerek Gaziantepspor, gerekse Büyükşehir Belediyespor olarak da bir ilin kardeş takımı olarak bu güne kadar dışarıdaki algı operasyonu sonucu sanki rakip takımlarmış gibi, ayrı ayrı takımlarmış gibi gözükmeye çalıştılar. Bunun dedikodusu yapıldı. Sağ olsun Sayın Bakan hanım geçen hafta bizi ziyaretle şereflendirmesiyle bu konuda, bu algı operasyonunu ortadan kaldırmak için, haksız olan bu tür ithamları ortadan kaldırmak için daha sık bir araya gelmemiz gerektiğini ve gücümüzü birleştirmemiz gerektiğini belirtmesi üzerine bizler de bunun ilk göstergesi olarak Büyükşehir Belediyesi sporcuları ve yöneticileri ile bir araya gelip geleceğe yönelik olarak nasıl birbirimize faydalı olacağız şeklinde bir istişare ve kaynaşma toplantısı yaptık. Bu bir ilktir. İnşallah bu devam edecektir. Sadece sözde de kalmayacaktır. Birlikteliğimiz, beraberliğimiz, birbirimize maddi ve manevi desteğimiz ilelebet devam edecektir" dedi.
Gaziantepspor’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Başkanı Osman Toprak ise, başkanımızın da belirttiği gibi Gaziantepspor ile Gaziantep Büyükşehir Belediyespor bu şehrin en önemli markalarından birer tanesi. Bu yemeği, birlik ve beraberliğimizi kamuoyuna göstermek adına Gaziantepspor’un ev sahipliğinde yaptık. Bundan sonraki süreçte de Gaziantep’imizde futbolun daha gelişmesi için Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Gaziantepspor neler yapabilirizin değerlendirmesi yapıldı. Tabi Gaziantep bir milyon 900 bin nüfuslu metropol bir şehir. Bu şehir sanayisiyle, turizmiyle, kültürüyle, gastronomisiyle öne çıkmış bir şehir ama biz istiyoruz ki hem Gaziantepspor futbolda daha iyi yerlere gelsin hem de Gaziantep Büyükşehir Belediyespor futbolda çok daha iyi yerlere gelsin. Biraz önce belirtmiş olduğum hususların ötesinde aynı zamanda bir spor şehri olarak anılsın diye gayret sarf ediyoruz. hem Gaziantepspor alt yapıya çok ciddi bir destek veriyor, onu biliyoruz. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor olarak da biz alt yapımıza çok önem veriyoruz. Biliyorsunuz geçen yıl dört yarışmacı grubumuzda bu U14, U16, U17,U18’de lider olarak tamamladık. Bizim oradan yetiştirmiş olduğumuz futbolcularımız, sporcularımız inşallah Gaziantep futboluna, Türkiye futboluna değer katacaklardır diye düşünüyorum. Bu birlik ve beraberliği hem Gaziantepspor’a hem de Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a çok ciddi katkısı olacağını düşünüyorum. Şimdiye kadar zaten aramızda herhangi bir problem yoktu. Kamuoyunda sanki birbirinin rakibiymiş gibi algılanan huşu geçen hafta Büyükşehir Belediye Başkanımız ve bizlerin Gaziantepspor başkanımızla yapmış olduğu toplantıyla, görüşmeyle zaten sona erdirildi. Bu da onun devamı olarak organize edilen bir yemekli toplantı. Bundan sonra da inşallah bu birlik ve beraberliğimiz devam edecek” şeklinde konuştu.
Yemeğin ardından her iki takımın futbolcuları ve yöneticileri hatıra fotoğrafı çektirdi.