Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar’ın geçtiğimiz günlerde Kayak Tesisleriyle ilgili olarak yaptığı açıklama ile ilgili olarak, Erzurum Milletvekilleri ortak açıklama yaptı.
Erzurum Milletvekilleri Recep Akdağ, Cengiz Yavilioğlu, Adnan Yılmaz ve Fazilet Dağcı Çığlık tarafından yapılan ortak açıklamada “Yarar’ın açıklaması hilaf-ı hakikat, sorumluk sınırlarını ve kastı aşan talihsiz bir açıklamadır. Kendisinden özür ve açıklama bekliyoruz.“ denildi.
Milletvekillerinin ortak açıklaması şöyle: ‘’Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, hilaf-ı hakikat, sorumluk sınırlarını ve kastı aşan talihsiz bir açıklama yapmıştır. Yarar’ın açıklamalarının bir kısmı doğrudan milletvekillerini ve AK Parti yönetimini hedef almaktadır. Kayak Tesisleriyle ilgili kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı hasıl olmuştur; AK Parti hükümetleri döneminde, bakanlarımızın ve milletvekillerimizin çabalarıyla bugüne kadar yaklaşık 10 milyar TL tutarında; sağlık, ulaşım, milli eğitim, ikinci üniversite ve daha nice yatırımlar yapılmıştır. Aynı yatırımlar spor altyapısı için de gerçekleştirilmiştir. Özellikle kış sporları alanında yapılan 550 Trilyon (milyon) TL’lik Olimpiyat Tesislerinin yatırım kararlarında, kayak sporunun önemli altyapı yatırım kararlarının alınmasında ve bugünlerde Milli Eğitim Bakanlığı - Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte düşünülen “Orta Öğretim Spor Kampüsü” gibi çalışmalar, Erzurum yerel yönetimleriyle birlikte Erzurum Milletvekillerimizin ve Bakanlarımızın emekleriyle gerçekleştirilmiştir. Şehirde bulunan tüm yatırımlar AK Parti iktidarımızın Erzurum’a ve Erzurumlulara gösterdiği değerin karşılığıdır.
Diğer taraftan tesislerin Özelleştirme İdaresinden Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararıyla Gençlik ve Spor Bakanlığına ve buradan da Büyükşehir Belediyemize devri ile ilgili süreç, Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ile görüşülmüş ve bilgisi dahilinde milletvekillerimizce takip edilmektedir.
Kamuoyumuz bilmelidir ki; Siyaset, kendi alanında ve siyasetçiler tarafından yapılan bir iştir. Kayak sporu ise bir spor faaliyetidir ve yönetici ve sporcular tarafından icra edilir. Bu alanlardan birisinin diğerine müdahalesi hoş karşılanmayacak ve akıl, vicdan ve değer sahibi kişilerce eleştirilecek bir durumdur. Nihayetinde Erzurum’daki Sivil Toplum Kuruluşlarımız, basınımız ve siyasilerimiz duruma tepki göstermiştir.
Erzurum’da faaliyet gösteren tüm kurum ve kuruluşlardan ve aynı zamanda yatırımcılardan beklentimiz, faaliyet gösterdikleri alanlarda şehrimize katkı sağlamalarıdır. Erzurum halkı kadirşinasdır. Ama aynı zamanda şehrinin lehinde de ve aleyhinde de yapılan hiçbir şeyi unutmaz. Şehrine, şehrin gençliğine ve insanına yapılmış olumlu veya olumsuz her türlü faaliyeti asla hafızasından silmez. Bunu tarih boyunca da göstermiştir. Erzurumlu hemşerilerimizin Sayın Yarar’ın beyanatlarını da değerlendireceği kuşkusuzdur.
Sayın Yarar, Kayak Federasyonumuzun başkanlığını yapmaktadır. Şehir olarak tüm yatırımcılardan olduğu gibi kendisinden beklentimiz; uğraş alanı olmayan işlere müdahale etmek değil, başında bulunduğu kurum aracılığıyla Erzurum’a “kayak sporu” alanında katkı sağlamasıdır.
Erzurum’un siyasetçileri, STK’ları, bürokratları ve işadamları Erzurum’un geleceği için yapmaları gereken tüm gayret ve faaliyetleri bugüne kadar gösterdikleri gibi bundan sonra da gereğini yerine getireceklerdir.
Diğer taraftan Erzurum siyasetini yapacak olan ve Erzurum’da siyaset yapacak milletvekillerine karar verecek olan sadece ve sadece Erzurumlu vatandaşlarımız, Genel Merkezimiz ve Genel Başkanımızdır. AK Parti siyaseti ise halka dayanır ve halkın taleplerine göre siyaset yapar. Milletvekilleriyle ilgili değerlendirme yapmak Erzurum halkına, Genel Merkezimize ve Genel Başkanımıza aittir.
Bu vesileyle Kayak Federasyonu ve Başkanından beklentimizin sadece Erzurum’a spor alanlarında katkı sağlamasıdır. Federasyonumuzun bunu yapabilecek gücünün olduğuna inanıyoruz. Yarar’ın, milletvekillerine yönelik talihsiz açıklamalarının hilaf-ı hakikat olduğunu belirterek kendisinden özür ve açıklama beklediğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.’’