ALİ DANAŞ - İSTANBUL /

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Trabzonspor ile 0-0 berabere kaldıkları maçın ardından yaptığı açıklamada, çok iyi hazırlandıkları ve rakiplerini de kendi yarı alanına hapsettiklerini vurgulayarak, "Yarı alanımızı çok kolay geçemediler. Bir tane duran toptan pozisyon buldular. Onun haricinde neredeyse kalemize gelemediler. Futbolun tüm güzelliklerini, doğrularını bu akşam oynayarak coşkulu futbolumuzla yerine getirmeye çalıştık. Son vuruşta başarısızdık. Bir gol bulabilseydik bu akşam çok büyük farkla maçı kazanabilirdik. Verdikleri mücadeleden dolayı oyuncularımı tebrik ediyorum. Taktiksel anlamda da hepsi görevini A'dan Z'ye yerine getirdiler. Bu oynadığımız futbolla şampiyonluk yolunda çok büyük ilerleme kat ettiğimizi, en büyük aday olduğumuzu bütün taraftarlarımıza ve bütün kamuoyuna gösterdik" dedi.

Teknik direktör Kartal, karşılaşma içinde bir de verilmeyen net penaltıları olduğunu dile getirerek, "Onun için de 'olabilir' diyoruz. Kendi evimizde oyuncularımızın

verdiği mücadeleyi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

İki ön liberolu sistemle maçın büyük bölümünde oynamalarının, "1 puan yeter" düşüncesinin bir ürünü olmadığını vurgulayan Kartal, "Maçın başından sonuna kadar çift ön liberoyla da oynasak en az 6-7 net pozisyonumuz var. Çift ön liberolu oynarsınız ancak baskılı oynarsınız. Rakibimizi de oynatmama üzerine kurgu oluşturduk. Bu akşam hücum anlamında fazla bir varlık gösteremediler" diye konuştu.

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun hakem Bülent Yıldırım ile ilgili açıklamalarının, penaltı beklentileri olan pozisyondaki kararda etkili olup olmadığı sorusuna Kartal, "Onu kamuoyunun takdirine bırakıyorum" cevabını verdi.

Bu arada Kartal, maç öncesinde Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ile koridorda tokalaştıklarını söyledi.

Teknik adam ayrıca, "Hakemle ilgili yorum yapmayacağım. Kulübümüz, başkanımız ve yöneticilerimiz gerekli cevabı verirler" ifadelerini kullandı.