Sivas Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri iç güvenlik paketine tepki göstererek yasanın meclisten geri çekilmesini istedi.
Kent meydanında basın açıklaması yapan Sivas Emek ve Demokrasi Güçler üyeleri adına konuşan KESK Sivas Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Önder Doğan, “Siyasi iktidar, güvenlikçi ve zaten sınırlı olan özgürlükleri kısıtlamayı hedefleyen iç güvenlik yasası ile devlet şiddetine yasal kılıf hazırlayıp, sıkıyönetim uygulamalarını meşrulaştırmaya çalışmaktadır. İç güvenlik yasasını giderek derinleşen siyasi kaos ortamından ve iktidarın uyguladığı baskıcı, otoriter ve saldırgan politikalardan bağımsız ele almak mümkün değildir. Bizler demokrasi, özgürlük, barış, kardeşlik ve insanca bir yaşam talep ettikçe iktidar haklarımızı özgürlüklerimizi yok saymaya devam etmektedir. “dedi.
İktidarın sokağa çıkılmasını istemediğini belirten Doğan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Demokrasiden, barıştan, kardeşlikten, insanca yaşamdan yana olan herkesi yarın çok geç olmadan, toplumda var olan kutuplaşmayı daha da arttıracak, uzun süredir üzerimize çöken karanlığı daha da zifiri hale getirecek olan polis devleti, sıkıyönetim yasa tasarımının geri çekilmesini için mücadeleye çağırıyoruz.”
Açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.