Eskişehir’deki ayakkabı tamircileri, yaz dönemi olması sebebi ile müşterilerin azalması sonucu tezgahlarında boş oturarak zor günler geçiriyorlar.

Tamirciler, verdikleri hizmete karşılık yeterince kazanamadıklarını, yaz aylarındaki iş azlığı ve müşterilerin artık eski ayakkabılarını tamir ettirmek yerine yenisi almayı tercih ettikleri anlatarak sıkıntılı günler geçirdiklerini dile getirdiler. Eski işlerine göre artık kazancın yarı yarıya düştüğünü belirten ayakkabı tamircisi Aydın Erdoğan, “Müşterilerimiz artık ayakkabılarını tamir edilmeden yenisi almayı daha çok seviyor. O nedenle bize gelmemeye başladılar. Gelen olsa da anlaşmak çok zor. Çünkü istediğimiz emeğe karşı kazanç yok. Yazın müşteri sayısının düşmesi de ayrı sıkıntı. Sonuncu olarak da dükkan kirasını bile ödeyemiyoruz” diye konuştu.,

Sabahtan akşama kadar ellerini boyalarla kirletip hizmet vermelerine rağmen akşam hakkını alamadıklarını belirleyen ayakkabı işletme sahibi Eran Arkan ise, “Üretim yerleri çok ucuz fiyatta müşterilerine ayakkabı sattığı için artık bize pek oarım işi gelmiyor. Bir çift ayakkabı tamir için 15 lira istersek müşteri ’15 liradan yenisi alacağım’ diye kaçıyor. Aslında müşteri de biz de haklıyız, ancak bu duruma karşılık hakkında daha ucuz bir tamir yapmamız mümkün değil. En uygun fiyattan onarım yapıyoruz. Bu bizim ekmek paramızdır. Ardından şimdi yaz olunca işimiz daha azalıyor. Kışın bir şekilde idare edebiliyorsak da yazın bu bile mümkün olmuyor” dedi.