Erzincan Valisi Süleyman Kahraman 21 Mart Dünya Ormancılık günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Vali Kahraman yayımladığı mesajında şu görüşlerde bulundu; “Dünya nüfusunun artması ve hızlı kentleşme, orman ve çevre tahribatını da beraberinde getirmiştir. Bunun neticesinde bin bir rengi ve canlıyı barındıran ormanlarımız gittikçe azalmaktadır. İlimizin ve ülkemizin can damarı olan ormanların tahrip edildiği yerlerin zamanla çöle dönüşmesini elbette kimse istemez. Bunun için yeşil alanları ve ormanları korumak hepimizin insanlık görevidir. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için yeşil alanları ve ormanları korumalıyız.
Atalarımızın ‘’Yaş kesen baş keser.’’ sözü, ağaca ve ormana ne kadar önem verdiklerinin en güzel örneğidir. Unutmayalım ki bizler, ‘’Ağaç dikip gölgesinde halkı dinlendirmek gibi insanın kıyamet gününde hesabına yarar bir erdem yoktur.’’ diyen Hz. Peygamber’imizin sözüyle şekillenen bir medeniyetin mensubuyuz.
Doğal zenginliklerimizin başında gelen ormanlarımızın korunması, fidan dikiminin artırılması ve çevremizin ağaçlandırılması, küresel ısınma ve kuraklık tehlikesinin önlenmesi için alınacak en önemli tedbirlerdir. Ormanlarımızın korunması için çıkarılan yasalar bir noktaya kadar başarılı olur. Önemli olan vatandaşlarımızın vicdanlarına seslenip ağaçların da bir canlı olduğunun bilincini aşılamaktır.
Yüzyıllardır dost diye sarıldığımız topraklarımızın ağaçsız kalmaması için insanımızda farkındalık duygusu uyandırmak amacıyla kutlanan Dünya Ormancılık Haftasının ilimizin ve ülkemizin daha yeşil, daha temiz ve daha sağlıklı bir geleceğe atılan adımların zamanı olmasını temenni ediyorum.”dedi.