Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, seçim yılı olmasına ve küresel ekonomide yaşanan sıkıntılara rağmen 2014 yılında İSO’nun en büyük 500 sanayi kuruluşu listesine giren Ankara merkezli firma sayısı veüretimden satışlarında artış yaşandığını belirterek, “Firmalarımızı tebrik ediyorum” dedi.
Naslı, İSO tarafından “üretimden satışlar” kriterine göreyapılan “Türkiye’nin Birinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırmasının2014 yılı sonuçlarını değerlendirdi. 2013 yılında listede Ankara’dan 26 firma bulunduğunu hatırlatan Naslı, 2014 yılında Göknur Gıda, Demir Export, Şahinler Metal ve Bien Yapı Ürünleri olmak üzere 4 firma listeye yeni girerken; Genpower Jeneratör, Ulusoy Elektrik ve Emek Boru olmak üzere üç firma liste dışı kaldığını; böylece toplamda sayının 26’dan 27’ye yükseldiğini belirtti. Naslı, ilk 500’e giren Ankaralı 27 firmadan 5’inin ise ilk 100’de yer aldığına da işaret etti. İlk 500’deki Ankaralı firmalar içinde en üst sıradaki Türk Traktör’ün 2014 yılında 10 basamak birden çıkarak 24’üncülüğü yükseldiğine de işaret eden Naslı, listedeki Ankaralı firmaların büyük bölümünün ağır sanayi ve savunma sanayii alanında faaliyet gösterdiğine dikkat çekti.
Naslı, en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan Ankaralı firmaların 2013 yılında 15,3 milyar lira olan üretimden satışlar toplamının, 2014 yılında yüzde 12.9 artışla 17,2 milyar liraya yükseldiğine de işaret etti. Başkan Naslı, son yıllarda daha çok özel sektör eliyle bir sanayileşme hamlesi yaşayan Ankara’nın, ekonomik potansiyelinin verimli kullanılması durumunda ülke ekonomisine katkısının giderek artacağını ifade etti.
Halen yüksek katma değerli savunma sanayii ürünleri üretiminde önemli bir merkez olan Ankara’nın son yıllarda hızla artanteknokentler ve Ar-Ge merkezleri ile ileri teknoloji alanında gözlü görülür bir gelişim içinde olduğuna dikkat çeken Naslı, şöyle dedi:
“İSO’nun 500 büyük sanayi kuruluşu araştırmasında 2014 yılında Ankara’dan 27 firmamız en büyükler arasında yerini almıştır. Seçim yılı olması ve küresel ekonomide devam eden sıkıntılara rağmen, firmalarımız başarı grafiğini yükseltmiştir.Fedakârca çalışan; ülke kalkınmasına, istihdama katkı sağlayan Ankaralı işadamlarımız göğsümüzü kabartıyor. Listeye giren firmalarımızı tebrik ediyorum. Bu sayının gelecek yıllarda hızla artmasını temenni ediyorum.”