Gaziantep'in Suriye sınırı yakınlarındaki mahalle okulunda görev yapan öğretmen, çocukları spora yönlendirmek adına eski sıralardan atlama tahtası, yataklardan atlama minderi yaparak okuluna atletizmden 100'e yakın madalya kazandırdı.

Suriye sınırına yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Oğuzeli'nin Yazılı Mahallesi'nde 4 yıldır görev yapan beden eğitimi öğretmeni Mehmet Ali Taşkesen (36), azmi sayesinde okulunun öğrencilerine farklı kapılar aralamaya çalışıyor.

Göreve başladığı ilk zamanlarda öğrencilerin vücudunun atletizme yatkın olduğunu fark eden Taşkesen, ilk etapta gerçekleştirdiği antrenmanlardan olumlu sonuçlar almaya başlayınca işi bir adım öteye taşıdı.

Okulun eskiyen ve kullanılmayan sıralarını tornacıya götürüp uzun atlama sehpası ve atlama sediri yaptıran genç öğretmen, yine okulun eski yataklarını da atlama minderi olarak kullandı. Okuldaki farklı yaş grubundan çocukların köyün tozlu yollarında ısınma hareketlerini yaptıktan sonra okul yemekhanesine yerleştirilen yerde uzun atlama antrenmanı yapan öğrencilerin elde ettiği başarılar da öğretmenlerinin göğsünü kabarttı. Bölgesel ve il bazlı düzenlenen yarışmaların atletizm branşında 100 civarında madalya kazanan öğrenciler, yeni başarılar elde etmenin hırsıyla antrenmanlarını aksatmıyor.

Öğretmen Mehmet Ali Taşkesen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede taşımalı eğitim veren okullarında 350 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

İmkanları dahilinde çocuklara spor yapabilecekleri imkanlar sunmaya çalıştıklarını dile getiren Taşkesen, "Çocukların atletizme yatkın olduğunu fark edince bu konuya ağırlık verdik. Önceleri uzun atlama falan yoktu ama vücutlarının buna da alışması için neler yaparız diye düşünmeye başladık. Yüksek atlamada ihtiyaç duyulan malzemelerin pahalı olması nedeniyle kendi imkanlarımızla bir şeyler yapmaya çalıştık." dedi.

Taşkesen, daha fazla öğrencinin madalyalar alarak adından söz ettirmesini hayal ettiğini dile getirerek, "İnşallah bu okuldan Türkiye dereceleri de çıkacak. Bunun için umudum var. Bunu başardığımızda emeklerimizin karşılığını alacağız." diye konuştu.