SGK Denizli İl Müdürü Abdullah Mersin, Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları kapsamında SGK Denizli İl Müdürü Abdullah Mersin ve beraberindekileri kabul etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Başkan Zolan, sosyal güvenliğin önemine değindi. Sosyal güvenliğe sahip kişinin gerek sağlık hizmetlerinden faydalanma, gerekse kimseye muhtaç olmadan ayakları üzerinde durabilme şansına sahip olabildiğine dikkat çekerek, "Son yıllarda baktığımızda SGK daha kaliteli ve pratik olarak insanımıza hizmet eder hale geldi. Herkes ayırt edilmeden birinci sınıf insan muamelesi görüyor" dedi. Emekliliğin de çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Zolan, "Sosyal güvenceyi kazanarak yarın endişesi olmadan yaşamak çok önemli. O da çalışıp SGK’ya bağlı çalışmakla oluyor. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti hep beraber sunmamız gerekiyor. Onlara huzurlu bir hayat sürdürmeyi ve o güvencelerinin olduğunu göstermemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.
SGK Denizli İl Müdürü Abdullah Mersin ise, 16 Mayıs 2006 tarihinde 5502 sayılı kanunla üç ayrı çatı altında bulunan SSK, Emekli Sandığı ve Bağkur’un birleştirilerek SGK’nın kurulduğunu hatırlatarak, toplumda sosyal güvenlik bilinci oluşturmak için de SGK Haftası kutlandığını belirtti.