Başbakan Binali Yıldırım, Manisa'da art arda gerçekleşen asker zehirlenmeleri vakalarıyla ilgili yaptığı açıklamada "Kışlalara gıda alımını kamu  ihalelerinin dışına çıkaracağız. Nasıl alım yapılacağı detayını Milli Savunma  Bakanlığı belirleyecek ama pazarlık usulü ile olabilir. Asıl önemlisi şu anda  bazı şüpheler var, onların üzerine gitmek. Bu tür olayların yaşanmaması için  ilave tedbirler alınacak." ifadelerine yer verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, Atina temaslarını tamamlamasının ardından Gümülcine'ye  giderken medya temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

Manisa'daki 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun  Kışlasındaki gıda zehirlenmesi şüphesine ilişkin soru üzerine Yıldırım,  "Kışlalara gıda alımını kamu ihalelerinin dışına çıkaracağız. Nasıl alım  yapılacağı detayını Milli Savunma Bakanlığı belirleyecek ama pazarlık usulü ile  olabilir. Asıl önemlisi şu anda bazı şüpheler var, onların üzerine gitmek. Bu tür  olayların yaşanmaması için ilave tedbirler alınacak." ifadesini kullandı.