KARABÜK (AA) - İl Müftüsü Halil Bektaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın vekalet yoluyla Türkiye'de ve 135 ülkede kurban kesimi gerçekleştireceğini bildirdi.

Bektaş, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl vekaleten 240 bin kurban kesildiğini, bu yılki hedefin 275 bin kurban olduğunu belirtti.

Bu yıl da "Kurbanlarımız Kardeşlik İçin" parolasıyla faaliyete başladıklarını aktaran Bektaş, şunları kaydetti:

"Kurban, hem insanı Allah'a hem de insanların kalplerini birbirine yaklaştıran bir ibadettir. Bu yıl da ülkemizde ve 135 ülkedeki kardeşlerimizin yanında bulunmak, bir nebze de olsa sıkıntılarını gidermek ve sevinçlerini paylaşmak için vekaleten kurban organizasyonunun çok güzel bir fırsat ve imkan olduğu unutulmamalıdır. Dini kurallara ve hijyen şartlarına titizlikle uyularak kesilen kurbanların etleri, yurt içi ve yurt dışında vekalet veren vatandaşlarımız adına muhtaçlara ulaştırılmaktadır. Tamamen dini, hayrı ve insani maksatla yapılan bu hizmetin her safhası tam bir sorumluluk anlayışıyla yerine getirilmektedir. Vekaleten kurban organizasyonunda kurbanını yurt içinde kestirmek isteyenlerin 850, yurt dışında kestirmek isteyenlerin 600 lira kurban ücreti yatırması gerekmektedir."