Mesut MADAN/BURDUR, () - BURDUR'daki Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavisi tamamlanan peçeli baykuş, Cumhuriyet'in 92'nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla doğaya salındı.
Yaklaşık 1.5 ay önce Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü Milli Parklar Şubesi tarafından Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilen peçeli baykuşun tedavisi tamamlandı. Peçeli baykuş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Burdur Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz'in de katıldığı törende doğaya salındı.
Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca, "1.5 aylık tedavi süresinden sonra iyileşmeye başladı. Uçuşlarında problem vardı. Özellikle son bir hafta 10 gündür daha fazla çaba gösterdiğini gördük. Böyle anlamlı bir günde sayın başkanımızla birlikte doğaya kazandırmayı uygun bulduk" dedi.
Belediye Başkanı Ercengiz de "Tedavi ve rehabilite edilmiş peçeli baykuşu doğaya kazandırdıkları için Öztürk bey ve Lisinia ekibine teşekkür ediyoruz. Cumhuriyetin 92'nci kuruluş yıl dönümünde, çok anlamlı bir günde doğaya bırakıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI