BAYBURT (AA) - Bayburt'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan, aralarında örgütün sözde il imamlarının da bulunduğu 9'u firari 60 sanığın yargılandığı davada ara karar açıklandı.

Bayburt Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme", "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "kamu kurumlarını zarara uğratma" suçlarından tutuklu ve tutuksuz yargılanan sanıklarla avukatları ve yakınları hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, duruşmanın 5. celsesinde bazı avukatların taleplerini alarak, ara karar için duruşma savcısına mütalaasını sordu.

Mütalaanın ardından duruşmaya kısa süre ara veren mahkeme, ara kararını açıkladı.

Mahkeme Başkanı Mustafa Hayri Tacın, tutuklu sanıklar H.K, K.Ş. ve M.K'nin tutuklu bulundukları süreyi göz önüne alarak tahliyelerine, diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildiğini belirtti.

Tacın, bazı sanıklar arasında menfaat çatışması olduğu için aynı davada birden fazla kişiyi savunan avukatlara, durum değerlendirmesi yapmaları için 2 hafta süre vererek, duruşmayı 19 Eylül'e erteledi.