Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin hafta sonu Doğu Karadeniz'de gerçekleştirdiği ziyaretler sırasında fındık fiyat ve üreticisiyle alakalı açıklamalarının piyasaya olumlu yansıdığını belirterek, "Yeni haftaya fındık fiyatı 50 kuruş artışla 11 liradan başladı." dedi. 

Karan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Canikli'nin açıklamalarının piyasaya adeta doping etkisi yaptığını ve uzun süre sonra pazarda fiyatın yeniden yukarıya doğru tırmanışa geçtiğini söyledi.

Geçen haftayı 10,30 lira seviyesinde kapatan fiyatın bugüne 50 kuruş artışla başladığını ifade eden Karan, "Bir süredir fındık fiyatı 11 lira seviyesinin altında işlem görüyordu. Buna biz de bir anlam veremiyorduk. Hafta sonu bölgemize gelen Başbakan Yardımcımız Sayın Nurettin Canikli'nin fındık ve fiyatla ilgili açıklamaları piyasaya olumlu yansıdı. Uzun süre sonra pazarda fiyat yeniden hareketlendi ve bugün yeni haftaya 11 liradan başladı." diye konuştu.

Fiyattaki artışın devam edeceği yönünde beklentilerinin olduğunu dile getiren Karan, piyasayı yakından takip ettiklerini aktardı.

Çiftçinin mağdur olmayacağının, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli tarafından bir kez daha dile getirmesinin fındık üreticilerini memnun ettiğini aktaran Karan, desteklerinden dolayı Canikli'ye teşekkür etti.

Kaynak:Milliyet