Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Altındağ ve Mamak ilçeleri sınırında bulunan Bostancık, Karapürçek, Orhan Kemal ve Özalp Caddeleri kesişiminde yapılan köprülü kavşak çalışması hızla devam ediyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı, 4 caddenin kesişiminde bulunan kavşakta, Bostancık ve Karapürçek caddelerindeki trafik akışını kesintisiz sağlamak üzere altgeçit çalışması yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, "Bostancık Caddesi ile Karapürçek Caddesi’ni alt geçit ile bağlayıp trafik akışındaki sürekliliği sağlayarak, Bostancık-Karapürçek-Orhan Kemal-Özalp Caddeleri kesişiminde oluşan araç trafiği yoğunluğunun rahatlatılmasını amaçlıyoruz" dedi. Üçpınar, "battı-çıktı" şeklinde yapılan alt geçitle ilgili bilgi verirken, "Alt geçitle, Bostancık Caddesi yer altından Karapürçek Caddesi’ne bağlanacak. Bostancık ve Karapürçek Caddeleri’nin Orhan Kemal ve Özalp Caddeleri’yle bağlantıları da sinyalize kavşaktan eskisi gibi sağlanacak" diye konuştu.

Toplam uzunluğu 370 metre olan alt geçidin; 2 geliş, 2 gidiş olmak üzere toplam 4 şerit olacağını kaydeden Üçpınar, Bostancık-Karapürçek Caddeleri’ni birbirine bağlayıp Orhan Kemal ve Özalp Caddeleri’ne bağlantının yan yollardan sağlanacağını söyledi.

Vedat Üçpınar, Ağustos ayı sonunda bitirilmesi hedeflenen çalışmaların, vatandaşlardan gelen meydanın büyütülmesi talepleri nedeniyle biraz uzadığını belirterek, alt geçidin kısa sürede tamamlanıp hizmete sunulacağını dile getirdi. Köprülü kavşak çalışmasının gece gündüz sürdürüldüğünü belirten Vedat Üçpınar, "Alt geçitte fore kazık, perde duvar imalatları tamamlandı. Öngerme kirişler yerlerine konularak alt geçidin üstü kapatıldı. 100 metrelik meydan büyütme çalışmaları tamamlanmak üzere" dedi.