Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen iki adet projenin sözleşmesini imzaladı.

İpekyolu Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında kabul edilen ‘Adıyaman Kodluyor’ ve Ahşap Eğitimi’ projelerinin sözleşmesi imzalandı. Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya ile İKA Uzmanı Onur Yıldız projelerin sözleşmesini imzaladı. Proje kapsamında Eylül ayı içerisinde 74 öğretmene eğitim verilecektir.

Adıyaman Kodluyor projesi kapsamında 50 öğretmene 1 hafta boyunca uzman öğretmenler tarafından kodlama ile ilgili eğitim verilecek. Bu eğitimlerde yazılım ve kodlama atölyelerinin geliştirilmesine olanak sağlayacaktır.

Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya projeler ile ilgili olarak, “Kurumda üstün zekalı ve özel yetenekli öğrenciler eğitim görmektedir. Bu öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin, çağımızın olmazsa olmazı olan arduino temelli robotik, sensör programlama, yazılım, internet nesnelerinin haberleşmesi konularında gelişmelerini sağlamak amaçlanmaktadır. Bu bağlamda öğretmenlerimize arduino temelli yazılım eğitimi, robotik ve elektromekanik sistemler eğitimi, mekanik birleştirme ve mekanik testler, elektronik birleştirme ve elektronik testler, yazılım çalışmaları ve testler, robotların çalıştırılması uygulamaları yapılacaktır.

İnivasyon Merkezimiz içerisinde açılan tam donanımlı ahşap tasarım atölyemiz için ise yine proje kapsamında 24 öğretmenimize 15 gün sürecek olan eğitim verilmesi düşünülmektedir. Bu eğitimlerle öğrencilerin ve yetişkinlerin el becerilerini geliştirmek, üreten ve tasarlayan bireyler yetiştirmek amaçlanmaktadır” dedi.