İZMİR, () - TÜRK Telekom bünyesinde faaliyet gösteren dijital yayın platformu Tivibu'nun ardından Digitürk'ün da Samanyolu TV, S Haber, Bugün TV ve Kanaltürk'ün yayınına son vermesine İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen tepki gösterdi.
Yazılı açıklama yapan İGC Başkanı Misket Dikmen yaklaşan genel seçimler öncesi uygulanan bu kararın apaçık bir sansür olduğu görüşünü savundu. "Halkın özgür iradesine ipotek koyan bu anlayışı ve sansür uygulamalarını kınıyorum" diyen Misket Dikmen açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Türk Telekom bünyesinde faaliyet gösteren dijital yayın platformu Tivibu'nun ardından Digitürk de Samanyolu TV, S Haber, Bugün TV ve Kanaltürk gibi televizyon kanallarını 'Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu' tarafından yürütülen soruşturmayı gerekçe göstererek yayın platformundan çıkardı. Bu apaçık bir sansürdür. Bu halkın özgür iradesine devlet eliyle ipotek koymaktır. Sansürün her türlüsünü yaşadığımız bu dönemde bu son kararla birlikte özgür ve bağımsız basına katmerli bir sansür daha uygulanmıştır. Basın ve ifade özgürlüğüne yeni bir kara leke daha sürecek bu karardan biran önce vazgeçilmesini diliyor, çok sesliliğin, farklı düşüncenin demokrasinin gereği olduğunu bir kez daha önemle hatırlatıyoruz."

FOTOĞRAFLI