Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Bizler, bu toprakların tarihi kadar köklü Nevruz ruhunu, günümüz demokrasisiyle özdeştirmeyi bilmeli, çocuklarımız için uygar bir yaşam kurmalıyız" dedi.
Nevruz Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Çelik, “İnsani duyguların yürekleri ısıttığı yeni bir ışık, yepyeni bir gün Nevruz… Savaşın ve barbarlığın dört tarafımızı kuşattığı, barış ile hoşgörünün yolunun kesildiği günümüz dünyasında daha bir anlamlı ve hasretle bekleniyor Nevruz Bayramı” dedi.
Çelik, şunları söyledi:
“Bizler, bu toprakların tarihi kadar köklü Nevruz ruhunu, günümüz demokrasisiyle özdeştirmeyi bilmeli, çocuklarımız için uygar bir yaşam kurmalıyız.
Umudum odur ki; bölgemizin bu ortak kültür unsurunun temelinde olduğu gibi yakın coğrafyamıza bahar gelsin, insanlığın karanlık yönleri, birlik ve beraberlik ruhuyla yakılan Nevruz ateşine bırakılsın.
Ve o ateşten sıçrayan bir kıvılcımla yüreklerde kardeşliğin; o kardeşlikte barış, refah ve huzur dolu yarınların filizlenmesini diliyor ve özünde bu kültürü barındıran herkesin Nevruz Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”