Öğrencilerin gönderdiği mektuplar ve destek paketlerini alan güvenlik güçleri, bu anlamlı davranışın kendilerine büyük moral verdiğini dile getirerek memnuniyetlerini belirtti. Tarsus Medeniyetler Beşiği adlı sosyal medya yöneticileri, başlattıkları kampanyayla Güneydoğu’da görev yapan güvenlik güçlerine destek başlattı. Mustafa Burak Çınar isimli çocuk ise asker selamı vererek, Türk bayrağını öptükten sonra araca ilk malzemeyi koydu.
Tarsuslular olarak Mehmetçiklerin yanında olduklarını belirten Tarsus Medeniyetler Beşiği sitesi yöneticisi Rıfat Çınar, destek kolilerin yanında yüzlerce mektup gönderdiklerini söyledi.



Çınar, Tarsus halkından, öncelikle maneviyat açısından üyelerimizden Güneydoğu’daki askerlerimize ne yapabiliriz. Çocuksu duygularla nasıl güzel yazı yazılabilir diye bir araştırma yaptıklarını belirterek "Sağolsun üyelerimiz bize yüzlerce mektup gönderdi. Moral motivasyon açısından yaptığımız en büyük sürpriz bu oldu. Ayrıca, cezerye, kuru üzüm, leblebi ve lokum gibi hediyeleri Tarsus halkı olarak yanlarında olduğumuzu bildirmek açısından güzel bir organizasyonla askerimize ve polisimize gönderiyoruz” dedi.
Site yöneticilerinden Münire Kantarcı Aratekin ise vatan, millet ve bayrak için Güneydoğu’da mücadele eden askerlere Tarsuslular olarak yanlarında olduklarını hissettirmek istediklerini söyledi.

Asker selamı verip, paketlerin içinde bulunan Türk bayrağını öpüp araca koyan Mustafa Burak Çınar adlı çocuk, tekrar asker selamı çaktı. Güzelce hazırlanan koliler sayfa yöneticileri tarafından araca yüklendi.
Hareket eden araca el sallayan site yöneticileri, “Allah güvenlik güçlerimize güç versin” dedi.
Gönderilen desteği alan Hakkari Yüksekova Efeler Tabur Komutanlığı askerleri, Tarsuslulara teşekkür etti.