Hatay’ın Dörtyol ilçesinde oturan 18 yaşındaki Kübra Nur Coşkun, 28 Temmuz’da oturdukları 4. kattaki evlerinin balkonundan düştü. İskenderun Devlet Hastanesi’ne kaldırılan genç kız yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Ölüme 8 gün direnen Coşkun önceki gün yaşamını yitirdi. Ailesi, kızlarının organlarını bağışladı. Genç kızın böbrekleri, karaciğer, kornea ve akciğerleri alındı. Coşkun’un böbrekleri Gaziantep Sadi Konukoğlu Hastanesine, karaciğer Başkent Üniversitesi Yüreğir Hastanesi’ne, korneaları Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne ve akciğerler Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi’ne gönderildi. “Kızımızın organları toprakta çürümesin hayat versin diye bağışladık” diyen teyzesi Habibe Şimşek, “İnşallah verilen kişilerde hayat bulur onları yaşatır. Kübra kızımız üniversite sınavlarına girmiş, doktor olmak çok istiyordu” diye konuştu.
 
Şansı azalıyordu

 
Genç kızın akciğerleri getirildiği Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi’nde yaşam mücadelesi veren 29 yaşındaki kardiyoloji uzmanı Dr. Muhiddin Demirel’e can oldu. Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Hastanesi’ndeki asistanlığı sırasında akciğer nakli olan hastalarla da ilgili çalışmalara katılan Dr. Demirel, haziran ayında viral enfeksiyona bağlı nedeni belli olmayan bir zatürree geçirdi. Yapılan tüm müdahalelere yanıt vermeyen genç doktor 30 Haziran’da yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. 
Çoklu organ yetmezliği yaşamaması için 15 Temmuz’da yapay akciğer makinesine bağlandı. Doktorları, Demirel’in yaşaması için tek şansının organ nakli olduğunu belirtmesiyle başta Kırşehir Sağlık Çalışanları Derneği ve doktor arkadaşları bir kampanya başlattı. Genç doktorun ailesinin ve arkadaşlarının çabaları sonuçsuz kalmadı. Hatay’da yaşamını yitiren genç kızın akciğerleri dün başarılı bir operasyonla genç doktora nakil edildi.
 
6 kişiye hayat verdi
 
Kübra Nur Coşkun, Dr. Muhiddin Demirel’in yanı sıra organ bekleyen başka hastalara da haya verdi. Genç kızın böbrekleri Gaziantep Sani Konukoğlu Hastanesine, karaciğeri Başkent Üniversitesi Yüreğir Hastanesi’ne, korneaları Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne gönderildi.

Kaynak: Gazete VATAN