Dİyarbakır’ın Kulp İlçe Belediyesi Eşbaşkanı Metin Dinar ve beraberindekiler, Kulp Devlet Hastanesi, Aile Sağlık Merkezi ve Toplum Sağlık Merkezi’ni ziyaret etti.
Sağlık kuruluşları ziyaretleri kapsamında Dinar ve beraberindeki heyet ilk olarak Kulp Devlet hastanesi Başhekimi Mehmet Mehdi Çelik ile görüşerek hastane ve verilen hizmetler konularında bilgi aldı. Yatan hastaları tek tek ziyaret eden Dinar, hastalara acil şifa diledi.
Ziyaretin ardından bir konuşma yapan Dinar, "Sağlık kuruluşlarının, kurumumuzca yapılabilecek hizmetler konusunda bir talepleri varsa imkanlar dahilinde yapmaya hazırız. Sağlık bütün konulardan daha hassas ve önem arz eden bir olgudur. Kulp Devlet Hastanesi’nde sadece 1 uzman doktor olması üzücü bir durumdur. Buradan yetkililere sesleniyorum, ilçemiz ile merkez arasındaki mesafe 128 kilometredir. Bir çok acil vakalarda, hastala merkezdeki hastanelere ulaştırılamadan hayatını kaybediyor. Bu vakaların önüne geçilmesi için yetkililerin bir an önce bu konuda hassasiyet gösterip çözüm üretmesi gerekir. Uzman doktorların, mesleklerini Kulp ilçesinde sürdürecek gönüllülüğü göstereceklerine inanıyoruz" dedi.
Dinar ve beraberindekiler daha sonra Aile Sağlık Merkezi ve Toplum Sağlığı Merkezi’ni gezerek yetkililerden bilgi aldı.