Tufan HAMARAT/ İZMİR, () - İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, arkadaşlarıyla bakkala dondurma almaya giden 3.5 yaşındaki Kerem Berat İşcan'a, sahibinin elinden kurtulan Arjantin Dogo cinsi bir köpek saldırdı. Köpek, çevredekilerin müdahalesiyle çocuğu bıraktı, ancak minik Kerem'in sağ kulağı ile kafa derisinin büyük bölümü koptu. 
Olay, Yeşilyurt Sevgi Yolu'nda saat 12.20 sıralarında meydana geldi. Oto kiralama işi yapan Serkan İşcan'ın iki çocuğundan 3.5 yaşındaki Kerem Berat İşcan, arkadaşlarıyla evinin yakınındaki bakkala dondurma almaya gitti. Bu sırada Ş.G. de Arjantin Dogo cinsi köpeğini gezdirmeye çıkarttı. Bakkaldan çıkıp evine dönmek isteyen minik Kerem'e, sahibinin elinden kurtulan köpek saldırdı. Çocuğun başını ağzına alan köpeğe çevredekiler müdahale etti. Bu sırada yaşlı bir kişi de minik Kerem'in bacaklarından çekip köpeğin ağzından kurtardı. Çevredekiler, yaralanan Kerem Berat İşcan'ı Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Tedaviye alınan İşcan'ın sağ kulağı ile kafa derisinin büyük bölümünün koptuğu belirlendi. Olay yerindeki tüm aramalara rağmen çocuğun kopan kulağı bulunamadı. 
BABASI TEPKİ GÖSTERDİ 
Bu tip tehlikeli köpek türlerinin her ortamda beslenmemesi gerektiğini savunan çocuğun babası Serkan İşcan, "Oğlum Sevgi Yolu'ndan bakkala dondurma almaya gitti. Dönüşte Arjantin Dogo cinsi bir köpek, sahibinin elinden kurtulup çocuğuma saldırdı. Çocuğumun kulağı kopmuş ve kafa derisi parçalanmış. Kulağı bulunamadı. Çocuğum şokta ve olaydan bu yana konuşmuyor, kimseye tepki vermiyor. Ben olay sırasında işyerindeydim, yakınlarım arayınca hastaneye geldim. Yaşlı bir kişi, çocuğumu köpeğin ağzından almasa orada evladım ölecekti. Bu köpeklerin hala besleniyor olmasını anlamıyorum. Kaç kişinin ölmesi gerekiyor. Bu köpekler normal değil, bunlar canavar. Hayvan haklarını savunanlar gelsin benim çocuğumu kurtarsın. Kulağı yok, tüm aramalara rağmen kulak bulunamadı. Kafasında derin bir yara var. Doktorlar kafa derisiyle kulağının çevresindeki deriyi birleştirmeyi düşünüyor. Bu tip hayvanları beslemek istiyorlarsa insanların bulunmadığı yerlerde beslesinler. Ne olacak şimdi benim çocuğum?" diye olaya tepki gösterdi.
Saldırgan köpek belediye ekipleri tarafından gözetim altına alınırken, sahibi Ş.G. ise polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
YAŞANANLAR KAMERADA 
Tedavisi süren ve yaşadığı üzerinden atamayan Kerem Berat İşcan'a köpeğin saldırması ise yakındaki bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

FOTOĞRAFLI