Manisa’da ilk defa düzenlenecek bir müzayedede Manisalı şair ve yazarlar tarafından kaleme alınan Manisa hakkındaki kitaplar ile Manisa’yı konu alan her türde kitap, belge, fotoğraf, harita ve mektuplar açık arttırma ile satışa çıkacak.
31 Mayıs Salı günü saat 14.00’da Manisa İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleşecek müzayede için danışma Kurulu oluşturuldu. Danışma Kurulu’nda Prof. Dr. Mehmet Çelik, Araştırmacı Yazar Osman Özbaş, Araştırmacı yazar Ali Haydar Aksakal, el yazma okuma ustası Necdet Okumuş ile önümüzdeki yıl meslekteki 40’ıncı yılını kutlayacak olan ve İzmir’de 4 yıl Sahaflar Derneği Başkanlığı yapmış olan Mehmet Beşeri yer alacak.
“MÜZAYEDEDE BİR GELİR ELDE EDİLMEYECEK”
Manisa İl Halk Kütüphanesi’nde müzayedenin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Danışma Kurulu’nda yer alan Mehmet Beşeri, “Buradaki müzayedemizin ana temeli Manisa olacaktır. Niye Manisa derseniz; öncelikle gerçekleştirdiğimiz istişarede bu yönde karar çıktı. Manisa’mızda ya da Manisa’yla ilgili yazılmış her türlü kitap, Manisa’yı ilgilendiren her türlü belge, fotoğraf, harita, yine Manisa’yı ilgilendiren her türlü mektup artı Manisa’da yaşayan şair ve yazar arkadaşlarımızın kitapları olacak. Yani müzayedemizde böyle bir yelpaze olacak. Manisa halkının bu olaya sahip çıkmasını ve bizlere destek vermesini istiyoruz. Çünkü burada bir kar amacı yoktur. Asıl hedef Manisa’yı bu noktada harekete geçirmektir. Bu müzayedemizi her yıl geleneksel hale getirip, bir tema belirleyip, o eksen etrafında yeni müzayedeler tertip etme gayretinde olacağız. Şu an için toplanmış 150 eser elimizde mevcuttur. Duyurumuzun ardından sayının artmasını bekliyoruz. Müzayedede bir gelir elde edilmeyecek. Satışa çıkan materyallerden eser sahibine bedel ödenecek” dedi.